Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Descobert31ºC-18ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 13.05.2022
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
La consulta popular sobre Can Guineu tindrà dues opcions d'usos
  • S'han definit dues propostes finalistes: 1. Promoció del patrimoni local 2. Usos artístics, socials i culturals
  • Del 10 al 20 de juny totes les persones empadronades a la vila majors de 16 anys podran votar via online a participa.santsadurni.cat o bé als diversos punts de votació que s'habilitaran

Aquest dijous la sala d'actes de la biblioteca municipal va acollir l'acte públic de presentació de les dues alternatives d'usos finalistes del procés participatiu de Can Guineu i que se sotmetran a una consulta ciutadana el mes vinent.

Del 10 al 20 de juny totes les persones empadronades al municipi majors de 16 anys podran escollir la seva proposta a través d'una votació online des de l'aplicatiu participa.santsadurni.cat. També s'habilitaran punts de votació a diversos equipaments municipals, com a La Fassina de Can Guineu, la Biblioteca Municipal, l'Oficina d'Habitatge, el Casal de la Gent Gran i el Centre Cívic Vilarnau. I també al carrer, en el següent calendari:

  • Dijous 16 de juny de 18 a 20 hores a la plaça de l'Ajuntament: Dissabte 18 de juny de 10 a 12h a la plaça de l'Ajuntament; Dissabte 18 de juny de 18 a 20 h al carrer Raval; i també al barri Sant Llorenç, en una data encara per determinar.

Al pati de Can Guineu també s'habilitarà una petita exposició on es podran veure les dues alternatives d'usos plantejades. A més, els dies 11,12, 18 i 19 de juny, de 12 a 14 hroes, es programaran visites guiades a Can Guineu, amb inscripció prèvia.

Les dues propostes

La Comissió tècnica, després d'avaluar la viabilitat i compatibilitat dels suggeriments i propostes de la ciutadania, ha presentat dues alternatives d'usos. Les dues opcions tenen en compte les consideracions de preservació patrimonial de l'edifici i contemplen un pla de reforma i rehabilitació que permetrà plantejar noves necessitats en el futur.

La primera opció ofereix una proposta de promoció del patrimoni local, per fer de Can Guineu la porta d’entrada i presentació del municipi, del seu patrimoni cultural i la seva tradició gastronòmica i productiva. Plantejaria la creació d'un nou espai museístic, sales didàctiques i d'actes, per a la promoció de la indústria del cava i el sector agroalimentari.

La segona alternativa aposta per uns usos de caràcter artístic, social i cultural, amb espais de creació, assaig i de formació, amb la possibilitat de traslladar-hi l'Escola de Música. La planta baixa esdevindria un Centre Cívic amb sales versàtils i adaptables.

Ambdues opcions incorporarien un gran espai polivalent, així com un espai de cafeteria-gastronomia.

Podeu consultar més detalls sobre les dues propostes al següent enllaç:

Propostes d'ús de Can Guineu

L'acte de presentació va comptar amb la participació de l'alcalde de la vila, Ton Amat, el regidor de Participació Ciutadana, Pere Vernet, i diversos membres de l'equip tècnic encarregat  de la coordinació i la gestió del procés.

"Un dels objectius principals des del punt de vista patrimonial és que l'edifici no es deteriori més i ja l'any passat vam reobrir les portes del pati de la mà del projecte amb Elisava", va dir Ton Amat "Amb aquest procés hem d'aconseguir que Can Guineu torni a bategar i recuperem la vitalitat d'un edifici emblemàtic del centre de la vila".

Pere Vernet va subratllar que "hi dedicarem tots els esforços en aquest procés, ja que creiem que la participació ciutadana va més enllà de votar cada quatre anys i volem que la ciutadania prengui part en les decisions que li afecten" alhora que va agrair el treball del personal municipal de l'àrea i dels serveis externs i que hi han col·laborat.

La fase de recollida d'idees va rebre més d'una quarantena de propostes, que van ser avaluades per una comissió tècnica formada per diversos arquitectes i tècnics municipals.

Després de l'exposició informativa de les propostes i del disseny de la consulta ciutadana, algunes persones assistents van traslladar algunes preguntes o questions a la taula.

Can Guineu

Pujar al principi de la pàgina