Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Estat del cel16ºC-8ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Calendari Obrir/tancar filtre
DESEMBRESeguents
DLDTDCDJDVDSDG
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
AnteriorsGENERSeguents
DLDTDCDJDVDSDG
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
AnteriorsFEBRERSeguents
DLDTDCDJDVDSDG
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  
AnteriorsMARç
DLDTDCDJDVDSDG
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Triar per tipus d'acte Obrir/tancar filtre
Tipus d'actes
Triar per àrees Obrir/tancar filtre
Àrees
Anar a una data Obrir/tancar filtre
Data



Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicAfegir l'acte al vostre calendari
Dimarts
17
gener
2023
Presentació del llibre “Macabeu, parellada i xarel·lo: el secret d'una terra” de Jaume Baltà i Moner amb Pedro Campos i Rosa Ma. Prat
Lloc: Biblioteca Ramon Bosch de Noya
Hora: 19 h
Organitza: Biblioteca Municipal amb la col·laboració de Cava Varias
Tipus d'acte: Literatura, Vins i caves

Amb Pedro Campos Osuna, enòleg i Rosa Ma. Prat i Balaguer, mestra jubilada i escriptora.

El biòleg i divulgador científic vilafranquí, Jaume Baltà Moner, presentarà el llibre "Macabeu, parellada i xarel·lo. El secret d´una terra" (Heretat Baltà de Cela, 2022), una novel·la històrica ambientada al segle XIX que narra el procés d´implantació al Penedès de l´elaboració dels vins escumosos.

Fins ara, la producció bibliogràfica de Jaume Baltà havia tingut dos vessants: els estudis científics publicats en revistes especialitzades i els treballs de divulgació sobre els pioners de la ciència i la tècnica al Penedès amb títols com ara El metge Fèlix Janer Bertran i la Catalunya del segle XIX i de Personatges de la ciència i la tecnologia al Penedès, segles XVII-XXI.

En el cas de "Macabeu, parellada i xarel·lo" Baltà continua amb la seva tasca de divulgar la paraula i l´obra dels personatges més destacats de la història de la ciència i la tècnica al Penedès –en aquest cas, posant el focus en els orígens de la indústria del cava-, però, aquesta vegada, per fer-ho es val de la ficció literària amb l´objectiu de fer viure al lector tot aquest llarg, atzarós i complex procés que va marcar el naixement de l´elaboració del cava al Penedès. I tot això, Baltà ho aconsegueix a partir dels diàlegs que mantenen diversos membres de la família Raventós Codorniu –principalment, Josep Raventós i Fatjó- amb els representants de les forces vives de Sant Sadurní al llarg d´un període que abraça des de 1814 –data que marca el final de la Guerra del Francès- fins al 1885, moment de la mort de Josep Raventós.

macabeu parellada
Pujar al principi de la pàgina