Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Descobert22ºC-4ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Calendari Obrir/tancar filtre
AnteriorsMAIGSeguents
DLDTDCDJDVDSDG
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
AnteriorsJUNYSeguents
DLDTDCDJDVDSDG
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
AnteriorsJULIOL
DLDTDCDJDVDSDG
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Triar per tipus d'acte Obrir/tancar filtre
Tipus d'actes
Triar per àrees Obrir/tancar filtre
Àrees
Anar a una data Obrir/tancar filtre
Data



Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicAfegir l'acte al vostre calendari
Dimarts
17
gener
2023
Presentació del llibre “Macabeu, parellada i xarel·lo: el secret d'una terra” de Jaume Baltà i Moner amb Pedro Campos i Rosa Ma. Prat
Lloc: Biblioteca Ramon Bosch de Noya
Hora: 19 h
Organitza: Biblioteca Municipal amb la col·laboració de Cava Varias
Tipus d'acte: Literatura, Vins i caves

Amb Pedro Campos Osuna, enòleg i Rosa Ma. Prat i Balaguer, mestra jubilada i escriptora.

El biòleg i divulgador científic vilafranquí, Jaume Baltà Moner, presentarà el llibre "Macabeu, parellada i xarel·lo. El secret d´una terra" (Heretat Baltà de Cela, 2022), una novel·la històrica ambientada al segle XIX que narra el procés d´implantació al Penedès de l´elaboració dels vins escumosos.

Fins ara, la producció bibliogràfica de Jaume Baltà havia tingut dos vessants: els estudis científics publicats en revistes especialitzades i els treballs de divulgació sobre els pioners de la ciència i la tècnica al Penedès amb títols com ara El metge Fèlix Janer Bertran i la Catalunya del segle XIX i de Personatges de la ciència i la tecnologia al Penedès, segles XVII-XXI.

En el cas de "Macabeu, parellada i xarel·lo" Baltà continua amb la seva tasca de divulgar la paraula i l´obra dels personatges més destacats de la història de la ciència i la tècnica al Penedès –en aquest cas, posant el focus en els orígens de la indústria del cava-, però, aquesta vegada, per fer-ho es val de la ficció literària amb l´objectiu de fer viure al lector tot aquest llarg, atzarós i complex procés que va marcar el naixement de l´elaboració del cava al Penedès. I tot això, Baltà ho aconsegueix a partir dels diàlegs que mantenen diversos membres de la família Raventós Codorniu –principalment, Josep Raventós i Fatjó- amb els representants de les forces vives de Sant Sadurní al llarg d´un període que abraça des de 1814 –data que marca el final de la Guerra del Francès- fins al 1885, moment de la mort de Josep Raventós.

macabeu parellada
Pujar al principi de la pàgina