Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Ennuvolat amb tormenta24ºC-12ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 10.02.2023
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
El bus urbà, sense cost a partir de dilluns 13 de febrer
Caldrà disposar d'un títol acreditatiu que es facilitarà al propi autobús en el primer viatge que es realitzi

A partir del dilluns 13 de febrer, el bus urbà de Sant Sadurní s’oferirà sense cost per a les persones usuàries, una mesura que inclou també el bitllet social gratuït, i que es prolongarà fins al 31 de desembre de 2023. Aquesta bonificació s’alinia amb l’extensió de la gratuïtat durant tot el 2023 de l’abonament per a viatgers freqüents dels serveis provincials i regionals de Rodalies.

Per a poder gaudir d’aquest avantatge, l’Ajuntament posa a disposició de la ciutadania el títol acreditatiu que permetrà a qualsevol ciutadà/na utilitzar el servei urbà de transport sense cap cost, decisió que reduirà la càrrega econòmica de les famílies i, alhora, fomenta la mobilitat sostenible a l’interior del municipi.

Aquest títol acreditatiu serà facilitat al propi autobús per part del personal conductor i no requereix del compliment de cap criteri especial per poder-ne ser beneficiari/a. L’única condició que es sol•licitarà serà mostrar el títol en accedir al bus, per tal que el personal conductor pugui expedir-ne el bitllet gratuït, que donarà dret a viatjar i cobrirà a la persona usuària amb la corresponent assegurança de viatge.  

Aquest títol acreditatiu restarà vigent durant tot el 2023 i només s’ha de sol•licitar la primera vegada que es viatgi.

S'autoritza a viatjar amb patinet elèctric al bus urbà

També s'informa a les persones usuàries que es permetrà accedir al bus urbà amb patinets o monocicles elèctrics, respectant sempre l'espai i la normes de convivència a l'interior del vehicle amb la resta d'usuaris.

Cal recordar que des de l'1 de febrer d'aquest any ha entrat en vigor la prohibició temporal de sis mesos de l'accés de patinets i monocicles elèctrics al transport públic que depèn de la Generalitat, metro i bus metropolità i al TRAM. Es limita només als serveis de transport públic regular i no afecta ni als serveis de transport escolar ni als serveis discrecionals.

La prohibició s'aplica exclusivament a patinets i monocicles elèctrics, quedant permès l'accés al transport públic a bicicletes elèctriques i altres vehicles de mobilitat personal (VMP). Pel que fa als patinets que poden assolir velocitats de més de 25 km/h no són considerats VMP sinó ciclomotors, raó per la qual ja estava prohibit el seu accés al transport públic abans de la prohibició.

bus urbà

Pujar al principi de la pàgina