Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Intervals de nuvolositat amb pluja escasa22ºC-7ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 21.02.2023
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Cessió de l'arxiu Rossell-Raventós a l'Arxiu Municipal
La titularitat dels documents continua a mans de la família però s´afavoreix la preservació i difusió dels documents

Cessió arxiu Ticus

L'Ajuntament de Sant Sadurní i la família Familia Rossell-Raventós van signar aquest dilluns el contracte de cessió en comodat de l'arxiu familiar, que inclou el fons de la Cooperativa de Vivendes Vilarnau i el Fons de la Cooperativa Escolar Vilarnau. Aquest tipus de cessió permet a l'Arxiu fer ús de la documentació però la titularitat continua a mans de la família.

El conjunt de documents, d’un gran valor informatiu i cultural, es conservaran a partir d’ara a l’Arxiu i d’aquesta manera s’afavoreix la preservació i difusió dels documents, permetent que compleixin una funció social d’acord amb el seu interès.

El conjunt del fons consta de documents recollits per la família que tenen valor informatiu i històric pel municipi i inclou documentació de diferents entitats que per la seva naturalesa conformen un fons propi dins l’organització de l’Arxiu Municipal: d'una banda la Cooperativa de Vivendes Vilarnau,  entitat que va néixer l’any 1967 promoguda per un grup de veïns i veïnes de la vila davant la problemàtica de la manca d’habitatges, i que va permetre la creació dels habitatges que conformarien l’actual  barri Vilarnau; i d’altra banda la Cooperativa Escolar Vilarnau, entitat nascuda l’any 1966 per la voluntat d’un grup de famílies que buscaven alternatives al model educatiu de l’època i van fundar l’Escola Vilarnau, que va funcionar fins l’any 2001. Una part de la documentació va quedar custodiada per un dels socis fundadors, Joan Rosell Mata, pare del cedent.

L'Ajuntament de Sant Sadurní vol agrair la confiança i la donació formalitzada per la família, i convida a la ciutadania del municipi a sumar-se a aquest tipus d'iniciatives, servint-se de les noves instal·lacions de l'Arxiu Municipal per a garantir una millor conservació del seu fons i per a la difusió d'aquells documents que puguin tenir un interès històric, social o acadèmic, entre d'altres.

Podeu veure imatges de l'acte al Flickr 

Pujar al principi de la pàgina