Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Estat del cel21ºC-12ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 01.04.2020
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Es detecta un cas de contagi per coronavirus a la Casa dels Avis
Casa dels Avis
A partir d'aquest dimecres es realitzarà el test a tots els residents i personal del centre

La direcció de la Casa dels Avis i el Comitè de crisi del coronavirus, encapçalat per l'alcalde, Josep Maria Ribas i compost per la direcció del CAP de Sant Sadurní, els cap de la Policia Local i Mossos d'Esquadra, el primer tinent d'alcalde, la regidora de Serveis Socials i el regidor de Via Pública, es van reunir aquest dimarts per tal d'adoptar les mesures a aplicar, després que es registrés al centre un cas positiu de contagi per coronavirus.

La Casa dels Avis havia donat a les famílies de les persones usuàries l'oportunitat de traslladar-los als domicilis familiars durant aquestes setmanes de confinament, una mesura que a banda d'afavorir una millor gestió emocional i personal de la situació actual tant dels residents com del seu entorn, pretén també descongestionar la residència. A tots els qui havien sol·licitat sortir del centre se'ls havia practicat la prova del COVID-19 i una de les residents ha donat positiu, tot i que no ha presentat cap símptoma fins al moment.

El centre ja està prenent totes les mesures per tal que tots els residents es mantinguin en aïllament i confinament, ja sigui a la seva habitació o, aquells que la compartien, derivant-los a a sales i d'altres espais de les instal·lacions, on s'han instal·lat mòduls separadors de tres per tres metres, i que ja estan a disposició. Totes les zones i nous espais habilitats com a habitacions dels residents han estat desinfectats abans i després de la instal.lació.

A partir d´aquest mateix dimecres es realitzarà el test a totes les persones residents i personal del centre, així com al cas confirmat de contagi per tal de validar el primer positiu, amb l'objectiu de descartar possibles nous casos i adoptar més mesures, si fos necessari.

La direcció del centre i l'Ajuntament de Sant Sadurní fan una crida a la calma i la tranquil·litat, especialment a les famílies dels residents, a qui ja se´ls va comunicar personalment la notícia.

Des que les autoritats sanitàries i de govern van adoptar les primeres mesures preventives davant la crisi del COVID-19, la Casa dels Avis està aplicant un estricte protocol de prevenció i protecció sanitàries per tal de protegir al màxim les persones residents i treballadors del centre. La residència de Sant Sadurní compta actualment amb un total de 74 usuaris.

L'alcalde Josep Maria Ribas ha explicat la situació al Penedès en Xarxa:

Pujar al principi de la pàgina