Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Intervals de nuvolositat amb pluja escasa20ºC-7ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 01.03.2021
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
L'historiador Josep Solé i Armajach publica la biografia de Josep Maria Rovira i Jane
L'Arxiu de Sant Sadurní ha estat una important font de documentació per l'autor

L'historiador Josep Solé i Armajach ha publicat el llibre "Josep Maria Rovira i Jane", la biografia d'un home nascut a Sant Sadurní i vinculat a la pagesia i a l'enologia, per la qual va treballar des de la seva condició de propietari agrícola per uns anys, enoleg i fitopatoleg, socioleg i economista.

Una de les fonts de consulta per documentar-se va ser l'Arxiu municipal, el qual menciona al llibre i d'on n'ha extret algunes imatges.

Diu la sinopsi del propi llibre:

"L'AFANY PEL BENESTAR DE LA PAGESIA VITIVINÍCOLA JOSEP MARIA ROVIRA I JANÉ (Sant Sadurní d'Anoia, 1885 ? Barcelona, 1964), sacerdot, fill fadristern i hereu intel·lectual dels pares, propietari agrícola per uns anys, enoleg i fitopatoleg, socioleg i economista. Associat a la Cambra Agrícola del Noia, en va ser director del laboratori enologic, i secretari de l'entitat i de la Caixa Rural (...)

promotor de sindicats, cellers cooperatius i caixes rurals, va lluitar pel benestar de la pagesia, difonent coneixements, suggerint la diversificació industrial de la producció... Davant la urgencia de fer front a una crisi que arrunava el sector, no va dubtar d'enfrontar- se al comerç fraudulent i a governs autistes. Fill de la terra i apassionat per l'art del pages, se'ns mostra sorprenent, inquiet, treballador incansable i un xic somniador.

llibre arxiu

Pujar al principi de la pàgina