Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Intervals de nuvolositat amb tormenta24ºC-12ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 01.07.2021
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
“Dones invisibles? Dones i societat a viles i pobles de la Catalunya de principis del segle XX”
Inauguració de l'exposició i presentació del llibre, dimecres 7 de juliol

L' Arxiu Municipal de Sant Sadurní organitza l’exposició i la presentació del llibre “Dones Invisibles? Dones al món rural de la Catalunya de principis del segle XX", el proper dimecres 7 de juliol a les 19h.

La presentació anirà a càrrec dels autors i autores del llibre, i tindrà lloc al Pati de Can Guineu, on també s'inaugurarà l'exposició que porta el mateix nom, una mostra de fotografies que recullen diferents aspectes del món de les dones al llarg del segle XIX i el primer terç del segle XX.

L'assistència a l'acte és gratuïta però l'aforament és limitat, per la qual cosa cal fer reserva prèvia a arxiu@santsadurni.cat

L' exposició

Mitjançant un recorregut per les imatges, des de la infantesa fins a la vellesa, el visitant s’endinsarà en les tasques que es desenvolupaven en la societat agrària catalana, en el tipus de família, en els espais on es relacionaven i en les feines i responsabilitats que tenien les dones, en funció de les diferències socials existents. Malgrat la discriminació que patien, jugaven un paper determinant en les relacions de la comunitat pagesa, en la transmissió de la cultura popular, en la vida econòmica i en la força creixent dels moviments socials.

L’exposició es podrà visitar quan el Pati de Can Guineu estigui obert amb motiu d'alguna activitat i dia 9 de juliol de 17:30 a 19 h.

I el llibre

En el marc de l’exposició, també es presentarà el llibre “Dones invisibles? Dones i societat a viles i pobles de la Catalunya de principis del segle XX”, escrit per Josep Colomé, Sonia Camanforte, Josep M. Masachs, Carme Milà i Montserrat Morató; es tracta d'un recull de fotografies de l’època acompanyades d’una selecció de textos que en reforcen el discurs expositiu.

dones invisibles

Pujar al principi de la pàgina