Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Intervals de nuvolositat28ºC-14ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 27.01.2022
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Campanya per reciclar més i millor a Sant Sadurní
A finals d'aquest any s'introduiran millores en el model de recollida porta a porta, com l'ús de tecnologia smart als cubells

La propera setmana la Mancomunitat Penedès-Garraf i l’Ajuntament de Sant Sadurní inicien una campanya informativa i de sensibilització per millorar els hàbits de separació de residus i elevar els índexs de reciclatge, que en els darrers temps han empitjorat.

Un equip d’informadors i informadores dels Servei d’Educació Ambiental de la Mancomunitat visitarà durant les properes setmanes els domicilis dels veïns i veïnes de la població, per assessorar-los sobre com fer correctament la recollida selectiva i recordar la importància de fer una bona gestió dels residus per la cura del medi ambient.

Recuperar els índexs de recollida selectiva

Malgrat ser el municipi de la comarca amb millors índexs de recollida selectiva, d’acord amb les dades de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), els resultats de Sant Sadurní en els darrers anys han experimentat una lleu però constant davallada com a resultat d’un cert relaxament en els compromís que requereix la recollida porta a porta, i també per les incidències i actituds incíviques que s’han anat registrant.

Segons el darrer informe de l’ARC, Sant Sadurní recicla el 73% dels seus residus, una xifra que en la darrera dècada ha anat minvant a raó d’un punt cada any, i que es situa lluny dels resultats que el model porta a porta va assolir a la vila a finals dels anys 2000.

Els costos de gestió i tractament dels residus estan experimentant un gran augment en els darrers temps i seguiran incrementant-se en el futur per la pujada del cànon de residus. És necessari reduir el rebuig, la fracció de residus que no es pot reciclar, per contenir l’enorme despesa que suposa dipositar-lo en abocadors controlats. Sant Sadurní genera anualment 1 milió i mig de quilos de rebuig (dades ARC).

Millores en el servei porta a porta

Aquesta setmana, la Mancomunitat Penedès-Garraf va aprovar l’adjudicació del servei de recollida de residus porta a porta a Sant Sadurní i a quatre municipis més de l’Alt Penedès. El nou contracte incorpora millores, com la implementació de tecnologia smart als cubells, per garantir una gestió i funcionament del servei més eficient.

Properament, després de realitzar la campanya informativa, s’iniciarà una fase de repartiment de materials als domicilis, entre els quals els primers cubells amb xip, per avançar en el desplegament i posada en marxa d’aquest nou model de recollida porta a porta, que es preveu estigui en funcionament durant el darrer trimestre de l’any. A més, aquest sistema permetrà en el futur introduir taxes més justes, en funció del nivell de reciclatge i els hàbits de cada habitatge.

Pujar al principi de la pàgina