Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Intervals de nuvolositat28ºC-14ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 11.05.2022
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Donació de documentació privada a l'Arxiu Municipal
Es tracta del primer conveni per a la cessió gratuïta i temporal d'un fons personal

donacio arxiu

L'Ajuntament de Sant Sadurní i la família de Josep Guilera i Miquel van signar aquest dilluns el primer conveni per a la cessió, gratuïta i temporal, d'un fons de documentació personal a l'Arxiu municipal.  Es tracta de la primera donació reglada per tal que el servei municipal pugui assegurar en condicions òptimes la conservació d'aquests documents, i garantir la difusió i l'accés.

El fons agrupa documents de caràcter privat de l'activitat personal, acadèmica, professional i política de Josep Guilera, de "Cal Fresques", des de mitjans de la dècada dels anys 20 del segle passat fins al 2011, quan va morir, així com una part de documentació, més antiga, que correspon al seu pare, Salvador Guilera. També s'inclouen diverses col·leccions de publicacions i materials informatius i de difusió relacionats amb les activitats i la història de Sant Sadurní. 

L'acte de signatura d'aquest contracte de cessió de documents a l'Arxiu en règim de comodat va comptar amb la presència de l'alcalde, Ton Amat, i el regidor de Patrimoni i Memòria Històrica, Toni Romeu, així com els quatre fills de Josep Guilera i Miquel. 

L'Ajuntament de Sant Sadurní vol agrair la confiança i la donació formalitzada per la família, i convida a la ciutadania del municipi a sumar-se a aquest tipus d'iniciatives, servint-se de les noves instal·lacions de l'Arxiu Municipal per a garantir una millor conservació del seu fons i per a la difusió d'aquells documents que puguin tenir un interès històric, social o acadèmic, entre d'altres.

Podeu veure imatges al Flickr 

donacio

Pujar al principi de la pàgina