Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Estat del cel21ºC-9ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 01.06.2022
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
L'Arxiu Municipal celebra la Setmana Internacional dels Arxius
  • S'ha organitzat una exposició amb documents de l'arxiu i jornada de portes obertes el 9 de juny
  • L'Ajuntament s'ha adherit a la Declaració Universal sobre els Arxius (DUA)

El 9 de juny és el Dia Internacional dels Arxius, coincidint amb la data de fundació del Consell Internacional d’Arxius (ICA), creat per la UNESCO l’any 1948,  i per aquest motiu tots els arxius celebren la Setmana Internacional dels Arxius, del 6 al 12 de juny, en la qual es realitzen diferents actes i activitats per donar-los a conèixer a la ciutadania com a garantia de la correcta gestió i conservació del patrimoni documental.

L’Arxiu Municipal de Sant Sadurní s’adhereix a aquesta celebració internacional amb la mostra «Els documents de l’Arxiu» que té com a objectiu donar a conèixer els diferents fons que es conserven.

L'exposició es podrà visitar a la sala de consulta de l’Arxiu del 7 al 30 de juny en l’horari habitual del centre (dilluns 8:30h a 18:30h  i dimarts a divendres de 8:30h a 15:00h)

D’altra banda, el dijous 9 de juny, coincidint amb el Dia Internacional dels Arxius, es celebrarà durant tot el dia una Jornada de Portes Obertes en la qual s’oferirà una visita als diversos espais de l’Arxiu. Aquesta activitat es realitzarà en horari de 8:30 a 19h.

 Declaració Universal dels Arxius (DUA) Coincidint amb aquesta efemèride, el Ple de l’Ajuntament del dimarts 31 de maig es va adherir a la Declaració Universal dels Arxius (DUA). El text aprovat l'ha elaborat el Consell Internacional d’Arxius i s'hi reconeix «el paper clau dels arxius, tant en la transparència administrativa com en la rendició democràtica de comptes, així com en la preservació de la memòria social i col·lectiva i la investigació històrica".

D’aquesta manera doncs, es referma el reconeixement institucional a la tasca dels arxius i en concret de l’Arxiu Municipal de Sant Sadurni d’Anoia, que promou les bones pràctiques en la conservació i gestió de documents i en la preservació i difusió del patrimoni documental de sant sadurni, tant en l’àmbit públic com privat.

Aquesta declaració va ser aprovada a Oslo el 2010 i el 2011 a París la UNESCO va adoptar una resolució en la qual la feia seva  i encoratjava als estats membres a tenir-ne en compte els principis i aplicar estratègies i programes en els respectius àmbits nacionals. Des del 2012, impulsat per l’Associació d’Arxivers – Gestors de Documents de Catalunya, que s’han adherit a la DUA, més de 110 ajuntaments i organitzacions catalanes i formen part del Registre oficial d’institucions adherides.

declaracio arxius

Pujar al principi de la pàgina