Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Intervals de nuvolositat amb tormenta34ºC-22ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 28.06.2022
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
El govern fa balanç del resultat del procés participatiu de Can Guineu

Aquest dimarts l'Alcalde i el regidor de Participació ciutadana han valorat els resultats i el futur de Can Guineu en roda de premsa

×  
Roda de premsa presentació resultats consulta ciutadana Can Guineu Roda de premsa presentació resultats consulta ciutadana Can Guineu

Aquest dimarts l'alcalde de Sant Sadurní, Ton Amat, i el regidor de Participació Ciutadana, Pere Vernet, han fet fet balanç del resultat del procés participatiu per definir els usos de Can Guineu, tot valorant la participació, el resultat i reflexionant sobre quin ha de ser el següent pas a fer en relació a aquest edifici emblemàtic del municipi.

El regidor Pere Vernet ha explicat els detalls del procés "Des de la regidoria de participació ciutadana estem molt satisfets, sobretot pel nivell de participació, tenint en compte que la participació en aquests processos sol ser 6 o7 % i que en aquest cas ha estat del 13,07%" i ha afegit que han aconseguit que també hi prenguessin part moltes persones grans "Ens feia molta por la bretxa digital, pel fet que les votacions eren on line, però l'hem superada mitjançant les dinamitzacions al carrer, que han aconseguit que hi participés molta gent".

Vernet també ha explicat que ara s'ha de començar a buscar els recursos necessaris per tirar endavant un projecte d'aquesta envergadura "d'una iniciativa que és a llarg termini però que està aprovat per ple que la decisió de la ciutadania havia de ser vinculant".

L'alcalde, Ton Amat, ha tancat la roda de premsa valorant la participació: "ha estat prou alta, però no ens podem quedar aquí, s'ha d'anar treballant per incrementar la participació de la ciutadania en futurs processos" i el fet que Can Guineu ha d'estar obert a Sant Sadurní: "És un projecte de llarg recorregut, ara cal posar en marxa els processos d'estudis tècnics i econòmics de buscar recursos per fer-lo possible, perquè el govern també té sobre la taula altres grans projectes que requereixen inversions importants"  i ha afegit "El que sí que farem és anar obrint aquest espai, com ja es va fer l'any passat amb el pati i enguany amb el claustre, i fer les accions necessàries perquè l'edifici no es deteriori. L'edifici ha d'estar obert, ha d'haver-hi vida".

El dijous 30 de juny es farà l'acte de cloenda del procés participatiu amb la devolució de resultats a la ciutadania i un concert al pati de Can Guineu .

Els resultats de la consulta

Recordem que dilluns 20 de juny es va tancar el període de votació de la consulta ciutadana, adreçada a tots els veïns i veïnes del municipi majors de 16 anys i que es va prolongar durant deu dies a través del portal participa.santsadurni.cat i en els punts de votació que instal·lats a diversos espais del municipi.

La consulta ha tingut una participació de 1.417 persones, que representen un 13,07% del cens d’aquesta convocatòria. La proposta artística, social i cultural ha estat l’opció que ha obtingut més suport, amb un 83% del vots, per davant de la segona alternativa, que plantejava una proposta de promoció del patrimoni local, que ha rebut el 17% restant.

 Més informació 

rdp valoracio resultats can guineu

Pujar al principi de la pàgina