Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Núvols alts31ºC-15ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 19.09.2022
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
El nou servei de bus urbà de Sant Sadurní: més sostenible, amable i proper
  • La prestació oferirà novetats en el recorregut i el servei per tal de facilitar la màxima comoditat en els desplaçaments per la ciutat
  • La renovació implicarà una millora als canals d'informació al servei de la ciutadania
  • Els nous horaris i el recorregut. Més info

Sant Sadurní d’Anoia ha estrenat, aquest dilluns 19 de setembre, el nou servei de bus urbà adaptat a les necessitats de la ciutadania. La prestació, adjudicada a Moventis, empresa de mobilitat de persones del grup Moventia, ofereix novetats al recorregut i al servei que asseguren la màxima comoditat en els desplaçaments per la ciutat.

L'alcalde de Sant Sadurní, Ton Amat; el regidor de Mobilitat i Sostenibiltat, Carles del Amor; i Juan Casas en representació de Moventis van presentar en roda de premsa el nou servei divendres passat, davant la marquesina de la nova parada davant del CAP.

El recorregut que fa el vehicle de transport pels carrers de la vila ha estat dissenyat amb l'objectiu de cobrir les necessitats de totes les persones usuàries del servei. D'aquesta manera, millora la freqüència de pas per l'estació de Renfe i fa un nou recorregut circular que facilita l'accés al CAP municipal.

Una altra de les millores que es produeixen amb el tret de sortida del nou servei de bus és l’eficiència en canals d’informació. La ciutadania de Sant Sadurní podrà tenir coneixement de l'estat del servei en tot moment. Les persones usuàries podran informar-se a través del nou web del bus bussantsadurni.cat mitjançant el nou perfil de Twitter de la prestació @bussantsadurni o gràcies a l'aplicació de Moventis, que compta amb l’actualització constant d’horaris, recorreguts i incidències del servei.

Roda de premsa El regidor, Carles del Amor, va explicar divendres que "la decisió de canviar de vehicle va venir del Consell de Medi Ambient, que va decidir per unanimitat que com a mínim el nou vehicle havia de ser híbrid" i va donar valor, sobretot, a la nova ruta i al fet que el nou servei generi confiança a l'usuari i agilitzi el trajecte cap a l'estació: "passa a ser una ruta que vol augmentar la fiabilitat, això vol dir que quan estàs a una parada pots saber sempre a quina hora passarà el bus, que fa sempre la mateixa ruta d'una mitja hora; a més millorem el servei de cara a molta ciutadania perquè arribem al Barri Sant Llorenç, on només arribàvem en determinades franges del dia i la importància que totes les rutes passaran sempre pel CAP". 

Del Amor va recordar que Sant Sadurní, per nombre d'habitants, no està obligada a tenir bus urbà i que aquest vehicle va començar sent un bus llançadora des de l'estació fins al centre i a poc a poc es va convertir en un bus de servei "fet que a vegades costa de coordinar, perquè és difícil cobrir totes les necessitats amb un sol bus".  S'espera que el nou bus híbrid pugui començar a funcionar a finals d'any: "estem esperant a veure si els Reis ens el porten, però s'han complicat els tempos per la situació mundial; quan arribi, millorarem en tecnologia i des duna App tothom podrà saber on està el bus a cada moment".

L'Alcalde, Ton Amat, va afegir que els canvis han vingut per dos factors: "Una per l'evolució pròpia dels sistemes de transport públic, que van evolucionant, i l'altra per la demanda de diferents col·lectius de la població. És molt difícil encaixar les peculiaritats de totes les demandes, com per exemple les de la gent gran i la gent que ve del tren, però hem intentat encaixar amb aquesta nova ruta totes les característiques".

"Des dels Ajuntaments hem d'anar fent una aposta pel transport públic en l'àmbit local, però malauradament no anem acompanyats de les millores que hi ha d'haver en d'altres nivells; avui mateix Rodalies ha tornat a tenir una altra avaria, i per més que a nivell local millorem les connexions internes, hi ha una part molt important perquè la gent s'acabi decidint a fer servir el transport públic i és que Rodalies deixi de ser la vergonya que és pel país, que després de quaranta anys tardem el mateix per anar de Sant Sadurní a Barcelona i això no hi ha manera que avanci". 

Amat ha explicat que des del Consell Comarcal s'està treballant en com millorar la connexió entre municipis petits de la comarca i els disseminats, que és una assignatura pendent, com també la relació intercomarcal, sobretot amb municipis com Vilanova. També ha fet un esment al nou bus que uneix des de fa uns dies Sant Sadurní amb la UAB, que ha estat una molt bona notícia.

Nou vehicle híbrid

En el marc de la seva intenció per aconseguir els serveis més sostenibles possibles, Moventis posarà en marxa els propers mesos el nou vehicle híbrid, més sostenible. El canvi representarà un avenç mediambiental per a la ciutat, ja que millorarà la qualitat de l'aire i reduirà la contaminació acústica dels seus carrers.

El nou servei d'autobús promogut per l’Ajuntament de Sant Sadurní i Transports Ciutat Comtal permetrà fer un millor servei per a la ciutadania gràcies a la tecnologia amb què s'executarà.

 Setmana de la mobilitat Sostenible

Dissabte el mercat de Sant Sadurní va comptar amb una parada per explicar el nou servei i per fer campanya de sensibilització, on es va poder provar el nou recorregut i es van oferir regals i bitllets gratuïts a qui s'hi anava a informar. Dues educadores ja fa dies que ofereixen acompanyament als usuaris que ho necessiten. 

Podeu veure més  imatges al Flickr 

bus urbà

bus urbà 2022

parada mercat bus urbà retallada

Pujar al principi de la pàgina