Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Poc ennuvolat22ºC-6ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 25.03.2023
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Sessió informativa sobre els Fons Next Generation pel foment de la rehabilitació energètica
  • Dimecres 29 de març a les 19h a la sala d'actes del Casal d'entitats

next generation

La sala d'actes del Casal d'Entitats acollirà, el proper dimarts 29 de març a les 19h, una sessió informativa sobre els Fons Next Generation, destinats al foment de la rehabilitació energètica.
L’objectiu de la xerrada és informar a tots els agents relacionats amb la conservació dels edificis d’habitatges, siguin unifamiliars com plurifamiliars, de la possibilitat de sol·licitar aquests fons.

Es tracta d'una sessió on hi estan convidats tant els propietaris com els usuaris dels habitatges, els administradors de finques com a bons coneixedors de la gestió d’un immoble i els tècnics com a professionals que aporten solucions a la problemàtica de la conservació, accessibilitat i ara a la millora de l’eficiència energètica, tan necessària actualment per estalviar energia i revertir el canvi climàtic. La jornada és una oportunitat per crear vincles entre els diversos agents per tal de poder iniciar projectes de rehabilitació energètica subvencionats pels fons europeus.

La sessió està organitzada per l' Ajuntament de Sant Sadurní i les OTRs Oficines tècniques de Rehabilitació i comptarà amb les ponències d'Eva Bonet, coordinadora Oficina tècnica de Rehabilitació i de Meritxell Bosch, delegada del CATEB a Alt Penedès-Garraf, moderades per Mireia Taixé, arquitecta tècnica de l’Ajuntament de Sant Sadurní. L'acte comptarà amb la presència de l'Alcalde, Ton Amat, i el regidor d'Urbanisme, Xavier Rodríguez.

Fons Next Generation

En l'àmbit de la rehabilitació,els fons Next Generation EU, en el context del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), permetran lluitar contra el canvi climàtic i promoure l'estalvi energètic.
En aquest sentit,s'ha fixat com a objectiu principal que els edificis d'habitatges i les llars redueixin un mínim del 30% el consum d'energia primària no renovable (EPNR) i un mínim de la demanda segons la zona climàtica. Si bé són un instrument indispensable per impulsar l'eficiència energètica, els fons també poden finançar complementàriament la rehabilitació tradicional, l'accessibilitat o la conservació dels edificis".

Gràcies als ajuts Next Generation, els propietaris i comunitats podran gaudir de subvencions des del 40%, 65% i fins al 80% del cost segons l’estalvi energètic assolit.
També es poden aconseguir préstecs en condicions preferents a 10 anys, a un interès baix i amb període de carència i els ajuts rebuts obtenen beneficis fiscals.

Pujar al principi de la pàgina