Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Descobert22ºC-5ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 29.05.2023
Exposició a l'Arxiu Municipal "La Colònia Font i Pujols"
Està emmarcada en els actes de la Setmana Internacional dels Arxius 2023 que es celebra del 5 a l'11 de juny.
Exposició "La Colònia Font i Pujols"
  • La present mostra té l'objectiu de donar a conèixer una selecció de fotografies, postals i material divers procedent de la donació realitzada pels hereus de la Colònia Font i Pujols, en concret per la Sra. Pilar Sopeña Font-Gras, néta del Sr. Gaspar Font-Gras i Pladevall. La cessió va ser possible gràcies a la intermediació del Museu Arxiu de Vilassar de Dalt.

    La “Colònia Font i Pujols”, situada en uns terrenys propers a l´aiguabarreig entre la riera de Riudebitlles i l´Anoia, va ser una colònia tèxtil fundada a Sant Sadurní d´Anoia l´any 1916, constituïda per un petit nucli de població, la fàbrica, habitatges per als obrers, horts, tallers, magatzems i altres serveis.

    El seu origen el trobem en el moment en que el propietari de la fàbrica de filatures de can Jordana va arrendar la part industrial de l'edifici a Gaspar Font i el seu soci, el Sr. Pujols, i des d´aleshores la fàbrica es va anunciar com a “Colònia Font y Pujols. Fàbriques de filats, retorts i teixits de cotó”.

    El 1922 l'empresa va ser adquirida per Antoni Pons i Pere, i a partir d'aquest moment va ser coneguda com "Colònia Pons", la qual va estar en funcionament fins l'any 1977.
     
    L'exposició es podrà visitar des del dia 5 fins al 30 de juny a l´Arxiu Municipal de Sant Sadurní d´Anoia, en l'horari habitual de l'Arxiu Municipal: dilluns de 08:00 a 18.30 hores,i de dimarts a divendres de 08.00 h a 15:00 h.

  • Dates: 
    Del 5 al 30 de juny
  • Horari: 
    Dilluns 08:30 a 18:30 h. Dimarts a divendres de 08:30 a 15:00 h.
  • Lloc: 
    Arxiu Municipal de Sant Sadurní d'Anoia. c/ de les Escoles, s/n
  • Organitza:
    Arxiu Municipal de Sant Sadurní d'Anoia
  • Preu: 
    Gratuït
Pujar al principi de la pàgina