Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Intervals de nuvolositat amb pluja28ºC-17ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 18.09.2023
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Campanya per millorar la recollida selectiva de vidre a l'hostaleria
ecovidrio
La iniciativa, impulsada per l'Ajuntament amb el suport de la Mancomunitat Penedès-Garraf i Ecovidrio, pretén fomentar i facilitar la recollida d'aquesta fracció a bars, restaurants i establiments del sector

L’Ajuntament de Sant Sadurní, amb el suport de la Mancomunitat Penedès-Garraf i Ecovidrio, iniciarà aquesta setmana una campanya informativa adreçada a restauradors i establiments del sector de l’hostaleria per fomentar una correcta gestió del vidre.

La iniciativa inclourà l'enviament de cartes informatives i visites d’educadores ambientals als diversos establiments.

En aquest sentit, es farà incidència en el compliment de la normativa vigent a Catalunya i al municipi, que disposa l’obligatorietat de separar en origen els residu. Per això, durant la campanya es verificarà en successives visites si els establiments fan una correcta separació dels residus d’envasos de vidre que generen.

Després d’una primera fase d’informació i anàlisi de les necessitats, la campanya també vol potenciar la dotació d’infraestructures per facilitar la separació i el transport dels residus d’envasos de vidre fins al contenidor. Per això, gràcies a la col·laboració amb l’entitat sense ànim de lucre Ecovidrio, es lliurarà de forma gratuïta als establiments que ho sol·licitin cubells de diferents capacitats en funció del volum de residus que generin. Cal recordar que materials com el cristall – copes, gots...-  o vaixelles de porcellana i ceràmica es poden portar a la deixalleria.

Per a consultes i més informació us podeu adreçar al servei de residus, trucant al 938910325, o enviant un correu electrònic a residus@santsadurni.cat.

Els establiments interessats, poden sol·licitar un cubell per a la separació de vidre, mitjançant el telèfon gratuït 900555700 d’Ecovidrio o a l’email atencion.ecovidrio@ecovidrio.es.

 Millorar la recollida selectiva

Aquesta campanya s’emmarca en la voluntat de l’Ajuntament, la Mancomunitat Penedès-Garraf i i Ecovidrio d’impulsar mesures adreçades a fomentar la recollida selectiva de residus municipals. Tot i que Sant Sadurní és un dels municipis de la comarca que més recicla, amb un 70,2% l'any 2022, és vital seguir insistint en el camí cap a la sostenibilitat per a la reducció de la generació del rebuig, el residu que no es pot reciclar. 

Millorar aquestes xifres requereix de la col·laboració de l’administració, els comerciants i la ciutadania per tal de generar menys residus i assegurar el seu reciclatge, una acció que esdevé un factor clau en la lluita contra l’emergència climàtica. 

El sector de l’hostaleria i la restauració genera gairebé el 50% dels residus d’envasos de vidre d’un sol ús que es comercialitzen a tot l‘Estat, de manera que és un sector clau per a la consecució dels objectius de reciclatge. Per això, aconseguir el compromís dels professionals del sector i consolidar hàbits sostenibles suposa una millora significativa en la lluita contra el canvi climàtic.

Pujar al principi de la pàgina