Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Intervals de nuvolositat amb tormenta32ºC-18ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 13.05.2024
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Sant Sadurní torna a l'estat d'excepcionalitat per sequera
  • Aquesta setmana els municipis de l'àmbit Ter-Llobregat aixequen algunes limitacions i restriccions amb el nou pla de restricció en l'ús d'aigua

sequera

Aquest dilluns ha entrat en vigor la resolució aprovada pel Govern de la Generalitat que declara el retorn a l'estat d'excepcionalitat per sequera a l'ambit dels embassaments Ter-Llobregat, entre els que es troba Sant Sadurní. 

Aquest canvi suposarà la revisió d'algunes limitacions i restriccions en els abastaments i consums que es mantenien des de la declaració de la fase 1 d'emergència. Les principals mesures d'aquesta nova fase són: 

PRINCIPALS MESURES

  • Reducció del volum total d'aigua fins als 230 litres per habitant i dia.
  • Piscines: rempliment parcial de l'aigua amb sistema de recirculació, en les quantitats indispensables per garantir la qualitat sanitària.
  • Prohibició de regar zones verdes i jardins públics i privats, excepte aquell reg que es realitza amb aigua de pluja recollida a teulades ni al reg amb aigües regenerades de depuradora. Per regs de supervivència s'ha de fer amb la mínima quantitat indispensable. Es prohgibeix el reg de gespa, excepte en el cas de superfícies destinades a la pràctica esportiva federada, on no es podrà superar els 450 m3 per hectàrea i mes.
    Limitació en la neteja de vehicles
  • Es prohibeix la neteja de carrers i mobiliari urbà amb aigua potable, excepte si existeix risc sanitari o a la seguretat viària.
  • Es prohibeix total o parcialment l'impliment de fonts ornamentals A granges, es limitarà l’ús d'aigua procedent de la xarxa d'abastament a les necessitats bàsiques d'abeurament i neteja.
  • L'entrada en l'escenari d'excepcionalitat suposa un pas més en la reducció d'aigua en alguns usos, com la reducció del 40% de l'aigua per a usos agrícoles, la reducció del 15% per a usos industrials, la reducció de l'aigua per a usos lúdics (15% en usos assimilables i 50% en reg) i la prohibició del reg de zones verdes, tant públiques com privades. 

L'Ajuntament de Sant Sadurní demana a la ciutadania i el teixit productiu la màxima responsabilitat i cooperació per continuar moderant i racionalitzant el consum d'aigua, i recomana un consum domèstic per habitant i dia de 90 litres.

En els propers dies alguns serveis municipals adoptaran mesures als equipaments i instal·lacions per tal d'adaptar-les a la nova situació d'excepcionalitat.

 Més informació 

 CONSELLS I RECOMANACIONS PER A L'ESTALVI D'AIGUA 

Pujar al principi de la pàgina