Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Descobert22ºC-4ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 26.08.2019
CUP: 2015-19 fem balanç
  • El 15 de juny va iniciar-se un nou mandat a Sant Sadurní. Unes bases que han de servir per tirar endavant aquells projectes i iniciatives defensats durant la campanya electoral del maig. Tot i així, treballar per Sant Sadurní es fa des de moltes vessants: cultural, social, esportiva i associativa... L´Ajuntament és una de les peces d´aquest engranatge que ha de fer possible un municipi molt més inclusiu i que garanteixi les mateixes oportunitats per a tothom. Perquè el canvi real es produeix amb la força de la vida del carrer. Vistos els resultats electorals, la CUP sabia que no podria desenvolupar el seu projecte com li hauria agradat. L´arit- mètica del plenari no deixava gaire marge. Tot i així, no volíem 4 anys més d´immobilisme i sense una clara aposta per polítiques que garanteixin el benestar de totes les persones que viuen a Sant Sadurní. Per això després de les eleccions, ens vam proposar no renunciar a treballar per un canvi real a la vila i entrar a govern. Creiem fermament que érem i som una peça clau per a que Sant Sadurní tingui un govern d´esquerres real.

    Unes hores abans del ple de constitució, ERCi Junts per Sant Sa- durní van anunciar el pacte amb la mateixa frase “apostar per un govern fort”. Esperem que aquest consens vagi més enllà d´un tweet i que Sant Sadurní trenqui amb les dinàmiques polítiques dels darrers anys. Sabem que les negociacions no han estat fàcils. Volem creure que l´acord ha estat fruit d´una posada en comú de projectes polítics i no un repartiment de cadires. Tot i així, en una entrevista a Eix Diari, l´alcalde Josep Maria Ribas, apuntava que Can Guineu havia de ser “un pol dinamitzador de les visitants de Sant Sadurní”. Ni 100 dies han passat de la campanya electoral, on van amagar aquest posicionament, i ara apunten cap a l´ús turístic més que cultural d´aquest espai. Les nostres principals propostes són conegudes.

    Trobaran la CUP en polítiques justes com establir taxes progressives, crear mecanismes que lluitin contra l´especulació immobiliària, acabar amb la segregació escolar. Polítiques que garanteixin els drets dels treballadors públics, que treballin per crear un municipi feminista, on es recuperi la gestió dels serveis públics, crear un pla d´equipaments, apostar per la sobirania energètica a partir d´energies netes...

    A aquest nou govern li volem dir dues coses: la primera, mà estesa per a treballar conjuntament en aquelles mesures que suposin construir un Sant Sadurní més just, més inclusiu i més viu. Aquí ens hi trobaran sempre. L´altre, és que tindrem els ulls ben oberts per denunciar polítiques que suposin un retrocés en els drets dels ciutadans. Aquí ens hi trobaran alçats i combatius. Seguim!

Pujar al principi de la pàgina