Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Intervals de nuvolositat amb pluja escasa22ºC-8ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 10.01.2020
CUP: El viver de celleristes s'allunya de Sant Sadurní 01/12/2019
  • El Consell Comarcal de l’Alt Penedès ha demanat una subvenció FEDER per a crear un viver de celleristes a Vilafranca del Penedès.

    En aquest projecte hi participen l’Ajuntament de Vilafranca, la DO Penedès, l’INCAVI i la Fundació VITEC. Entitats com Innovi, Unió de Pagesos, JARC o Covides hi donen suport...

    El nou president de la DO Penedès, Joan Huguet, ja va anunciar que un dels seus objectius era crear un viver de celleristes a la comarca. Però què han fet els governs de Sant Sadurní per aquest projecte?

    Inicis del 2015. La CUP Sant Sadurní comença a elaborar el pro- grama electoral per a presentar-se per primer cop a les eleccions municipals. S’inicien converses amb l’Escola de Viticultura i Eno- logia Mercè Rossell Domenech per crear un viver de celleristes en les seves instal·lacions. Salta la notícia i els partits del govern (CiU i ERC) també es fan seva la proposta. De fet, ERC encara pre- sumeix de que aquest projecte el portava en el seu programa del 2011.

    Al llarg del mandat, PdCat i ERC, responen que estan treballant en el projecte davant de les preguntes de la CUP. El govern visita el viver de celleristes a la Conca de Barberà i demana un estudi sobre la viabilitat de fer-ne un a l’escola de viticultura.

    Les conclusions de l’estudi nou diuen que el viver no es pugui fer a l’escola. Només parla d’inversions i obres per habilitar l’espai. Les conclusions de l’estudi recullen: “no s’han considerat altres possibles fonts de finançament, tan públiques com privades, a les que pugui accedir el viver”o“el viver de celleristes obriria oportu- nitats per ajudar a la creació i consolidació de micro empreses (...) tendència actual on el viticultor està buscant remunerar millor el seu producte i una opció seria l’elaboració i comercialització del seu propi vi i cava”.

    L’alcalde ens diu que s’està negociant amb Covides, però la cooperativa dóna suport al viver de Vilafranca... Sembla que no volen reconèixer que no s’han près seriosament el projecte i que ara altres actors l’hagin fet seu i comencin a fer els deures. El govern d’ERC i Junts sembla que està més avesat en inversions mi- lionàries per a fer de Can Guineu un “CIC Fassina 2” dedicat a les grans empreses del sector.

Pujar al principi de la pàgina