Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Intervals de nuvolositat21ºC-12ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 10.01.2020
Junts x Sant Sadurní: Unes ordenances fiscals pensant en el futur dels sadurninencs 01/12/2019
  • Junts per Sant Sadurní hem tingut un paper molt rellevant en l´elaboració de les ordenances fiscals per l´any 2020. Ho hem fet perquè entenem que, al darrere dels números, hi ha les línies polítiques que han de promoure i transformar els valors essen- cials del model del nostre municipi. I, per aquest motiu, hem ba- sat la nostra acció en tres objectius.

    Primer de tot, posar en relleu la funció social de la propietat i el reconeixement del dret a un habitatge digne i adequat. És per aquest motiu que preveiem una bonificació fiscal de l´IBI de fins al 50% dels immobles que s´incorporin a la borsa de mediació de lloguer de l´Oficina Local d´Habitatge, i la intensificació de la pressió fiscal amb un recàrrec del 50% als béns immobles d´ús residencial desocupats de manera permanent.

    En segon lloc, des de Junts per Sant Sadurní apostem per pro- moure l´estalvi energètic i les energies renovables. Per fer-ho possible, contemplem un increment substancial en la bonificació de l´IBI en els habitatges que instal·lin plaques fotovoltai- ques; i, també, en l´Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) en les obres que incorporin sistemes d´aprofitament tèrmic o elèctric i que permetin l´estalvi de consum energètic.

    Finalment, promoure el valor afegit dels béns immobles, afavo- rint aquells on s´hi duguin a terme activitats econòmiques que afectin circumstàncies socials, culturals, històrico-artístiques, o que fomentin l´ocupació. A més, hi haurà bonificacions en els béns immobles on es desenvolupin activitats d´especial interès o utilitat municipal.
    Pel que fa a les taxes, destaquem la incentivació dels establi- ments que s´adaptin, ja, al nou reglament de l´ocupació de la via pública de terrasses de restauració, bars i similars, amb l´objectiu de millorar l´atracció econòmica i turística del municipi.

    En un context de recessió econòmica com l´actual, apostem per una fiscalitat valenta i al servei dels ciutadans. Tot i això, no podem baixar la guàrdia i hem de continuar aprofundint en les polítiques socials, mediambientals i culturals que puguin incidir en l´àmbit de la tributació, per tal de seguir donant resposta a les noves necessitats de Sant Sadurní.

Pujar al principi de la pàgina