Plaça Ajuntament, 1. 08770 Sant Sadurní d'Anoia
Tel: +34 938 910 325 · Fax: +34 938 183 470
E-mail: ajuntament
Arquitectura Efímera Intensificadora del Paisatge. De l'1 al 17 de setembre a Can Mas de la Riera
Vídeo resum de l'acte d'inauguració, celebrat el divendres 1 de setembre
El CEPVI -Centre d’Estudis del Paisatge Vitivinícola- juntament amb el Consell Comarcal de l’Alt Penedès, els ajuntaments del Camí del Riu, entre els quals el de Sant Sadurní, i la Fundació Pinnae aquest estiu ha posat en marxa el projecte “La Cultura de l’Aigua”, una iniciativa que pretén posar el focus en l’aigua: l’estat del recurs natural, la seva gestió i les diverses opcions per millorar la situació d’emergència que patim.
S'ha unit esforços amb l’Escola de Disseny ELISAVA i el Màster d’Arquitectura Efímera i Espais Temporals (MEATS) que, un any més, ha realitzat la construcció d’un element d’arquitectura efímera, enguany anomenat AGUAIT que funciona de reclam per convidar a acostar-nos a la vora del riu, recuperar el contacte amb l’element natural i provocar un moment d’observació de l’estat real del nostre entorn.
A més, aquest element és una plataforma per acollir, gaudir i relaxar-nos gràcies a un calendari ple d’activitats de tots tipus: xerrades històriques, debats tècnics, excursions, lectures de contes, concerts acústics, recitals… Tot amb la finalitat de debatre sobre el recurs de l'aigua des de diferents visions: cultural, tècnica, lúdica i social.
L'Aguait serà a Sant Sadurní de l'1 al 17 de setembre, després d'haver passat ja per Mediona, Sant Quintí de Mediona i Sant Pere de Riudebitlles, per acabar el seu recorregut amb activitats a Subirats i Torrelavit.
Les activitats es faran a Can Mas de la Riera; el punt de trobada serà l’Aguait (instal.lat al bosc del costat del pont), des d’on ens traslladarem a l’espai de cada activitat, per reconèixer els diversos punts d’interès del meandre.
PROGRAMACIÓ
DIVENDRES 1 DE SETEMBRE | Benvinguda de l'Aguait
Benvinguda a Sant Sadurní d’Anoia, amb parlaments protocol·laris oficials i actuació musical i copa de cava.
DIUMENGE 3 DE SETEMBRE |TAST DE PAISATGES Xerrada/diàleg sobre el paisatge vitivinícola, els reptes que cal afrontar amb la manca d’aigua i com ens podem adaptar amb respecte, amenitzat amb un tast de vins.
* Aforament limitat, cal inscripció prèvia indicant nom complet i acompanyants a secretaria
DILLUNS 4 DE SETEMBRE | AGRICULTURA REGENERATIVA Xerrada sobre l’agricultura regenerativa utilitzada als horts de les escoles a Can Mas de la Riera. Amb Jaume Palomas, expert en agricultura ecològica i regenerativa.
DIUMENGE 10 DE SETEMBRE | EL CAFÈ DE LA MEMÒRIAConversa tranquil·la sobre l’evolució de la riera, les transformacions que ha viscut i com han impactat la nostra societat. Per a petits i grans la història de l'aigua a Sant Sadurní d’Anoia.
DIJOUS 14 DE SETEMBRE | QUAN OBRIM L’AIXETA Xerrada tècnica i taula rodona amb tècnics i professionals per a reflexionar sobre l'estat de l'aigua al municipi. Inclou la presentació del projecte "L'aigua i els seus paisatges a la vegueria Penedès" amb una projecció audiovisual síntesis d'entrevistes sobre la problemàtica entorn a la gestió de l'aigua.
Audiovisual dirigit per Pep Puig, guionista, realitzador audiovisual i documentalista.
DIVENDRES 15 DE SETEMBRE | PICNIC CONCERTConcert-pícnic a la fresca i a la vora del riu. Per a tots els públics! Us animem a portar sopar i estora per gaudir de la vesprada.
DISSABTE 16 DE SETEMBRE |TALLER DE MICROMAMÍFERS "Coneixem els micromamífers": les petites dimensions i els hàbitats nocturns dels micromamífers fan molt difícil el seu estudi i per això són uns grans desconeguts.
Aquest taller consisteix en estudiar i identificar les restes òssies de les espècies de micromamífers i ho farem mitjançant les egagròpiles. Una egagròpila és un petit cabdell format per les restes òssies dels animals depredats que les aus rapinyaires nocturnes regurgiten quan s’alimenten.
* Aforament limitat, cal inscripció prèvia
DIUMENGE 17 DE SETEMBRE | ARREVEURE AGUAIT! Acte de cloenda i arreveure amb un monòleg còmic de conclusions exposat per la nimfa del Camí del Riu, Marina Mestres.