Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Descobert20ºC-4ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 12.07.2015
CUP: Entrem amb força: 753 vots i dos regidors. 12-07-2015
  • Les eleccions municipals han suposat una rebregada important en el mapa polític dels Països Catalans. A pobles i ciutats es pot detectar una tendència general en que l´electoral català ha virat cap a l´esquerra i que, al Principat, els partits independentistes segueixen guanyant en vots i regidores. Sant Sadurní no ha estat una excepció. Els sadurninencs i sadurninenques han volgut que tinguem un consistori més plural, més independentista i més d´esquerres que en la passada legislatura, malgrat que aquestes dos majories no són coincidents. Això, és evident, generarà una permanent tensió entre aquestes dues majories, que des de la CUP, amb un discurs inequívocament independentista però vinculat alhora a la transformació social com a element irrenunciable, podem mirar de fer encaixar.

    Des de CUP de Sant Sadurní ens hem compromès a dur a terme propostes de radicalitat democràtica que traslladin el poder de decisió als barris, volem que ciutadans i entitats puguin presentar mocions al ple de l´ajuntament i proposarem que els grans projectes del poble siguin consultats al conjunt de la població. Treballarem amb l´horitzó d´elaborar els pressupostos municipals de manera participativa, proposarem crear una Assemblea Municipal Oberta, instarem al nou govern a convocar el Consell de la Vila i treballarem perquè les associacions de veïns hi tinguin un paper central. Tenim clar que els ajuntaments són el mur de contenció de la crisi social a la que, l´actual model econòmic i els que l´han gestionat, ens han abocat.

    Des de la CUP ens proposem treballar perquè l´ajuntament estigui al costat dels treballadors i de les classes populars de Sant Sadurní. Per això, ens marquem com a prioritats frenar el drama dels desnonaments i oferir sortides a
    les famílies en risc de pobresa energètica. Volem establir criteris de progressivitat en el pagament de les taxes municipals i destinar tots els esforços necessaris a polítiques socials.

    Seguirem treballant perquè el moviment independentista s´articuli des de la base i vagi intrínsecament lligat a una voluntat de regeneració democràtica i de recuperació de drets socials. El municipalisme ha estat, i segueix sent, un dels principals motors d´aquest procés, i per això els ajuntaments han d´ocupar un espai central per a la construcció nacional dels Països Catalans.

Pujar al principi de la pàgina