Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Ennuvolat amb pluja escasa20ºC-4ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 31.01.2016
CUP: Mentides, insults i externalitzacions. 31-01-2016
  • Transcorreguts ja més de sis mesos des de les passades elec-cions municipals, des de la CUP ens veiem en cor de fer una primera valoració de la tasca de l´equip de govern. L´espe- rit constructiu amb què la CUP va plantejar la campanya i els primers mesos de feina a la institució ha xocat frontalment amb la manca de voluntat d´entesa per part de CDC i ERC. Aquelles línies de treball que enteníem que eren compartides amb l´equip de govern i que, per tant, des de la CUP pensàvem que podíem treballar conjuntament, han quedat en tan sols bones paraules al ple però sense cap voluntat de dur-les a la pràctica.


    Tot allò referent a la participació ciutadana, amb una moció de modificació del ROM aprovada, de moment ha quedat en un no res. És tan sols un exemple. Qüestions socials que consideràvem preocupacions compartides no es tradueixen, de moment, en mesures concretes. No hi ha voluntat de col·laboració i de diàleg amb l´oposició. La manca d´informació que des del govern es transmet als grups de l´oposició -ens assabentem de projectes i d´iniciatives importants a través de la premsa - dificulta enorme- ment la nostra tasca i entenem que aquesta és la voluntat.

    Aquesta dinàmica arriba al seu màxim amb el debats sobre la dissolució dels patronats i l´externalització del servei de la Casa dels Avis. Xoquen dues maneres diferents d´entendre la partici- pació i la gestió dels serveis públics.

    Des de la CUP ja vam dir que estàvem en contra tant de la dissolució dels patronats, que entenem com la pèrdua d´un dels pocs espais de participació, com de l´externalització de la gestió de la Casa dels Avis, que considerem que es pot traduir en retallada de la qualitat del servei i dels drets laborals de les treballadores. Però més enllà del fons, ens hem trobat amb un govern que ha volgut imposar ambdues coses, sense diàleg i fins i tot enganyant les membres dels patronats i les treballado- res de la Casa dels Avis. Tot això amb un menyspreu absolut cap els grups de la oposició que va arribar fins i tot a l´extrem de que la regidora Àngels Canals insultés a la gent de la CUP en el mateix ple.

    Esperem que des del govern es reconsiderin les formes i ens posem a debatre de política i a treballar per Sant Sadurní, aquesta hauria de ser la voluntat de totes. La voluntat de la CUP, almenys, ho és.

Pujar al principi de la pàgina