Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Descobert22ºC-5ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 31.01.2016
CiU: El procés segueix viu. 31-01-2016
  • El diumenge 10 de gener el Parlament de Catalunya sorgit de les eleccions del passat 27 de setembre va investir Carles Puig- demont com a president de la Generalitat. Després de 3 mesos, finalment es pot constituir el govern de Catalunya que haurà de pilotar una nova etapa del procés cap a l´Estat propi i que s´inicia amb convenciment i amb legitimitat democràtica, que haurà de permetre al país dotar-se de les eines pròpies per atendre a les persones com es mereixen.

    Estem davant d´una etapa que ha de permetre executar les esperances d´un futur millor. Des d´aquí la nostra felicitació al nou president pel coratge que demostra ac- ceptant l´encàrrec de posar-se al front d´un procés que no estarà exempt de dificultats.

    Ens alegrem que el nou president vingui del món local. Conside- rem molt important la seva expertesa en el servei als ciutadans, atesa la seva condició d´alcalde de Girona. Els Ajuntaments són els que estan més en contacte amb la ciutadania i permet entenir un coneixement més directe de les necessitats i demandes socials. Els compromisos a desenvolupar en aquesta etapa són d´alta complexitat, ja que passen per la culminació del procés
    en la fase de participació ciutadana, el disseny de les estructu- res d´estat, la tramitació de la llei de transitorietat jurídica, etc.. Volem ressaltar aquí el contingut social de l´acord polític que ha de permetre avançar cap a un país més preparat, més just, més equitatiu i més saludable.

    Que preveu el compromís d´una acció de govern que doni respostes a les demandes de la societat, que resolgui els efectes devastadors de la crisi que pateixen moltes famílies, que es treballi per aconseguir un país més just i que, en definitiva, es garanteixi protecció i atenció als més febles i vulnerables. Arribar a aquest punt no ha estat gens fàcil i en algun moment semblava fins i tot impossible. Però en aquests moments volem posar en valor l´acord que ho ha fet possible, tot ressaltant que és un acord que no va contra ningú, sinó que con- vida a la totalitat de la població de Catalunya a viure i conviure millor.

    El nostre grup municipal volem traslladar aquí el nostre agraïment al president Mas, perquè en un gest que l´honora ha fet possible que el procés segueixi viu. Gràcies per la lliçó a nosaltres, al país i a la política. Perquè el seu pas al costat permet iniciar una le- gislatura de transcendència històrica. Al mateix temps i des d´aquí li agraïm els serveis prestats.

Pujar al principi de la pàgina