Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Intervals de nuvolositat amb pluja escasa20ºC-7ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 07.03.2023
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Presentació del projecte de reurbanització dels carrers Diputació i Sant Antoni
  • La Diputació de Barcelona ha presentat aquest dimarts la proposta d'actuació a les travesseres urbanes de la BP-2427 i BP-2151
  • L'Ajuntament ha afirmat que amb la remodelació integral del carrer Sant Antoni es guanyarà espai per les persones

sant antoni 2 peque

Aquest dimarts la sala de plens de l'Ajuntament de Sant Sadurní ha acollit la presentació del projecte de reurbanització de dos trams de travesseres urbanes de les carreteres BP-2427 i BP-2151, que es corresponen amb els carrers Sant Antoni i Montserrat i el carrer Diputació.

La proposta d'actuació ha estat presentada pel diputat d'Infraestructures i Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, Pere Pons, acompanyat de l'alcalde, Ton Amat i del regidor d'Urbanisme i Xavier Rodríguez amb l'objectiu de guanyar espai per als vianants: “Endreçarem un dels carrers més transitats del nucli urbà i recuperarem l’accessibilitat per a les persones” tal i com ha explicat l'alcalde.
A l'acte també hi ha assistit el regidor de Via Pública, Pere Vernet, així com altres regidors del consistori.

El projecteAquests dues actuacions, amb un pressupost estimat de 685.000 euros,  tenen com a objectiu millorar l'accessibilitat, la seguretat viària i la mobilitat en general d'aquests trams. Així en el tram de la BP-251, corresponent al carrer de sant Antoni, el projecte preveu establir una plataforma única, i en el tram del carrer Montserrat, voreres segregades de calçada. També es preveu una reducció de l'ample de calçada i la implantació d'espais d'aparcament en cordó així com elements d'enjardinament per acotar les zones d'aparcament i reforçar la segregació entre voreres i calçada.

D'aquesta manera la travessera s'integra en el teixit urbà de la població, dotant-la d'un caràcter plenament urbà. També s'actuarà en el tram entre el pont de la riera de Lavernó i l'Era d'en Guineu, tot i que aquest tram ja té més espai per a les persones.

Un cop finalitzades aquestes actuacions, la Diputació de Barcelona traspassarà aquestes travesseres a l'Ajuntament perquè deixin de ser considerats carreteres i passin a ser carrers integrats a la xarxa urbana.

En la presentació del projecte, el diputat Pere Pons ha ressalta la importància de l'actuació, ja que suposarà una millora substancial d'aquests dos trams de carretera que es transformaran en uns carrers mes del nucli urbà de Sant Sadurní. En aquest sentit Pons ha dit que «la petició de fer aquesta transformació ha vingut del mateix ajuntament, que encaixa de ple en la nostra feina, ja que la feina de la Diputació és gestionar carreteres i no carrers».

Per la seva banda, l'alcalde Ton Amat, ha destacat que aquest projecte aporta solucions  a una problemàtica que fa molt que està present en el conjunt del nucli urbà, i gràcies a aquesta actuació permetrà donar una altra visió del centre històric de Sant Sadurní i el regidor Xavier Rodríguez ha detallat el projecte i ha destacat la millora que aquesta obra suposarà pel municipi.

Aquesta acció de la Diputació de Barcelona respon als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) números 3 “Salut i benestar” i 9 “Indústria, innovació i infraestructures”. Els 17 ODS van ser proclamats per l'Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l'agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n'assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d'acord amb aquests ODS.

sant antoni 1

 Imatges al Flickr 

Pujar al principi de la pàgina