Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Descobert35ºC-20ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 19.05.2023
Concurs "Llegir té premi"
llegir te premi 2023
 • Un any més la biblioteca se suma a la convocatòria del concurs de lectura per a infants i joves de tot Catalunya.
  Si hi voleu participar, la biblioteca us proporciona part dels llibres que proposa l'organització
  Veniu a la biblioteca a informar-vos!

  Inscripcions: a partir del 26 de maig fins que s'esgotin les places

  Concurs: del 26 de juny al 27 d'agost

  BASES DE «LLEGIR TÉ PREMI» 2023
  «Llegir té premi» és una iniciativa de la Direcció General de Promoció Cultural i Biblioteques en col·laboració amb la plataforma escolar de foment de la lectura Legiland.

  Aquesta iniciativa té per objectiu promoure la lectura, compartir-la, millorar la comprensió lectora i apropar els serveis de les biblioteques entre els infants i joves també durant les vacances estiuenques.
  Enguany se celebra la vuitena edició de l’activitat.
  Si tens algun dubte relacionat amb les bases, posa’t en contacte amb nosaltres a través d’aquest formulari.

  1. Destinataris
  Poden participar en l’activitat fins a 1.500 infants i joves d’entre 8 i 16 anys.

  La inscripció és individual, única, personal i intransferible i s’ha de fer a través de la pàgina web https://llegirtepremi.cat/.

  Poden participar usuaris d’edicions anteriors sempre que es registrin a la pàgina. Si el compte existeix, en el moment del registre el sistema ho detecta i el reactiva perquè el participant el pugui tornar a fer servir.

  No es permeten usuaris duplicats o participants amb més d’un compte. Si es detecta algun cas, l’organització desactivarà el compte més nou.

  Els usuaris poden formar equips una vegada comença l’activitat. Cada equip ha d’estar integrat per un mínim de 2 persones i un màxim de 10 persones.

  2. Calendari
  El període d’inscripció comença el dia 26 de maig de 2023 fins al dia que s’esgotin les places disponibles. Es permet el registre de nous participants encara que l’activitat hagi començat sempre que hi hagi places disponibles.

  L’activitat comença el 26 de juny i acaba el 27 d’agost de 2023, ambdues dates incloses.

  A la plataforma no es pot accedir fins a la data d’inici de l’activitat. Quan acaba l’activitat, es publicaran els resultats a la plataforma.

  L’activitat es divideix en tres etapes consecutives:

  ETAPA 1: Del 26 de juny al 16 de juliol
  ETAPA 2: Del 17 de juliol al 6 d’agost
  ETAPA 3: Del 7 d’agost al 27 d’agost
  3. Requisits per participar-hi
  És obligatori tenir entre 8 i 16 anys i disposar d’un carnet propi de les Biblioteques Públiques de Catalunya, que es demanarà en el moment del registre.

  El carnet de la biblioteca és la targeta que identifica al participant com a usuari de les biblioteques públiques de Catalunya. És personal, intransferible i gratuït, no caduca i el pot sol·licitar tothom. En aquesta pàgina s’explica com sol·licitar el carnet.

  És imprescindible que l’usuari introdueixi un número de carnet de biblioteca existent, un correu electrònic vàlid i es vinculi a una biblioteca durant el procés de registre.

  4. Forma de participació
  El participant tria lectura entre totes les propostes en català, castellà i anglès que es troben a la plataforma. Algunes de les lectures es troben disponibles per llegir a la mateixa plataforma, a l’eBiblioCat, el servei de préstec digital de les biblioteques públiques de Catalunya, o a través de la xarxa de biblioteques públiques.

  Els participants responen una sèrie de preguntes sobre el que han llegit. Amb els encerts, aconsegueixen punts que els permeten pujar de nivell, desbloquejar peces de l’avatar, guanyar medalles virtuals i pujar en els rànquings per optar a més premis.

  Com més títols llegits i respostes encertades, més punts se sumen al compte del participant.

  La participació és individual. Addicionalment, cada participant pot crear o unir-se a un equip per accedir als premis d’equips. Els equips han de tenir un mínim de 2 i un màxim de 10 participants.

  5. Premis i reconeixements
  L’activitat té dues categories: de 8 a 11 anys i de 12 a 16 anys.

  També hi ha premis específics per equips.

  Els premis i reconeixements són:

  Els 2 participants, un per categoria, que aconsegueixen sumar més punts durant cada una de les etapes, guanyen un smartwatch o polsera d’activitat cada un. Aquest premi només es pot guanyar una vegada. En cas de repetir la primera posició en més d’una etapa, el premi es lliurarà al següent participant que no l’hagi guanyat mai.
  Els segons, tercers, quarts i cinquens participants de cada categoria i l’equip guanyador de cada etapa, guanyen un lot de 3 llibres infantil-juvenil.
  Els 150 participants de cada categoria amb més punts del rànquing final (una vegada finalitzades les tres etapes) guanyen un punt de llibre-imant commemoratiu. Aquesta medalla només es pot guanyar una vegada per participant.
  Tots els participants poden guanyar premis virtuals (punts, crèdits, peces per l’avatar, medalles digitals) responent correctament els qüestionaris de comprensió lectora.
  Els premis no es poden bescanviar per diners ni per cap altre premi i el lliurament està subjecte el que s’estableix en matèria fiscal.

  6. Sistema de puntuació i rànquing
  El sistema de puntuació està automatitzat per la plataforma i funciona de la següent manera:

  Una resposta correcta suma 10 punts.
  Una resposta incorrecta resta 5 punts.
  Una pregunta sense respondre no suma ni resta.
  La puntuació mínima del qüestionari és 0.
  Temps: En el moment que un usuari inicia un qüestionari, disposa d’un temps limitat per resoldre-ho que varia en funció del nombre de preguntes que té el qüestionari. El temps no s’atura encara que l’usuari surti de l’aplicació.
  No es pot respondre dues vegades el mateix qüestionari.
  El sistema permet que es responguin fins a 5 qüestionaris d’una mateixa lectura per hora o un màxim de 10 qüestionaris per cada 3 hores. Aquesta mesura té com a objectiu fomentar la lectura pausada i incentivar la participació del nombre més gran d’usuaris possible.
  Si el sistema detecta que un usuari respon 10 qüestionaris amb un percentatge d’encerts baix, bloqueja el compte. En aquests casos, l’equip de «Llegir té premi» revisarà la seva activitat abans de desbloquejar-li. El propòsit d’això és impedir que es facin servir comptes per guanyar punts sense llegir o només per veure les respostes correctes.
  Els usuaris només poden respondre qüestionaris de lectures recomanades en la seva franja d’edat o superior.
  No totes les lectures tenen el mateix nombre de qüestionaris ni preguntes. En la fitxa de la lectura s’informa el participant del nombre de punts que pot guanyar amb la lectura.

  La posició en el rànquing individual per etapa considera la suma de punts aconseguits per cada participant durant l’etapa. Al començament de cada etapa, el rànquing es posa a zero.

  El rànquing individual global té en compte tots els punts aconseguits durant totes les etapes. 

  El rànquing d’equips té en compte la mitjana de punts aconseguits per tots els membres de l’equip a partir del moment que es crea l’equip o s’afegeix un nou membre. Els punts que un membre hagi obtingut abans de sumar-se a l’equip, no es tenen en consideració per l’equip. Tampoc es tindran en compte els punts que va aconseguir per l’equip en el moment en què deixa de formar part d’aquest. Només es comptabilitzen els punts dels qüestionaris únics, és a dir, si dos membres del mateix equip responen el mateix qüestionari, només es compten per l’equip els punts aconseguits pel primer usuari que va fer aquell qüestionari. L’equip és visible al rànquing quan té més d’un membre. No es tenen en consideració els equips d’un sol membre.

  7. Lliurament dels premis i comunicació dels guanyadors
  Els guanyadors han d’anar a buscar els premis a la seva biblioteca a partir del 20 de setembre.

  En finalitzar l’activitat, tots els participants poden accedir al rànquing final i comprovar la seva posició.

  A la finalització de l’activitat, l’organització enviarà a les biblioteques els premis físics: medalles, llibres i smartwatches perquè els usuaris puguin anar a recollir-los.

  Quan les biblioteques rebin els premis, en finalitzar l’activitat, es posaran en contacte amb els participants que hagin guanyat llibres o un smartwatch mitjançant el correu electrònic que hagin facilitat durant el registre. Si el correu electrònic no és vàlid o l’usuari no respon abans de 15 dies, el premi es lliurarà al següent participant del rànquing.

  Els participants que hagin guanyat un punt de llibre commemoratiu, han de dirigir-se a la seva biblioteca i sol·licitar el seu premi  a partir del 20 de setembre. Cada biblioteca disposarà del llistat de guanyadors per verificar la informació.

  8. Penalitzacions i desqualificacions
  L’organitzador es reserva el dret de penalitzar o eliminar els participants inscrits que defraudin, alterin o inutilitzin el bon funcionament i el desenvolupament normal i reglamentari de l’activitat. L’organització pretén que totes les persones inscrites participin en igualtat de condicions i en estricte respecte a les normes i de bona fe. Per això qualsevol utilització abusiva o fraudulenta d’aquestes Bases donarà lloc a la desqualificació de la persona participant.

  L’organitzador no admetrà actes de pirateria o destinats a manipular la plataforma en perjudici de la resta de participants. En el supòsit de què l’organitzador tingui sospites de què una persona utilitza perfils falsos, ha manipulat o intentat manipular fraudulentament la plataforma en el seu propi benefici, l’eliminarà automàticament mitjançant comunicació via correu electrònic sense més requisit que explicar-li els motius de la seva eliminació.

  9. Avís legal, drets d’imatge i dades personals
  La participació en aquesta activitat suposa l’acceptació i el compromís del compliment d’aquestes bases.

  L’organització es reserva el dret de modificar les bases en qualsevol moment.

  La participació en l’activitat comporta el coneixement i acceptació de la política de privadesa, com també l’autorització per al tractament de dades que consisteix a la publicació del nom, cognoms, edat i biblioteca dels guanyadors per part dels organitzadors de l’activitat.

  Els finalistes i guanyadors autoritzen expressament als organitzadors perquè pugui procedir a la captació i publicació, per qualsevol mitjà, amb àmbit estatal i sense limitació temporal, de les fotografies i altres materials audiovisuals que continguin la seva imatge i que s’obtinguin amb motiu del lliurament de premis o qualsevol altre acte relacionat amb l’activitat, de forma gratuïta.

 • Dates: 
  Inscripcions: del 22 de maig al 26 de juny, Concurs: del 26 de juny al 27 d´agost
Pujar al principi de la pàgina