Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Ennuvolat amb tormenta i pluja escasa24ºC-12ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 14.06.2023
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Cloenda del concurs de lectura per a infants Puja al tren!
PUJA AL TREN FINAL 2023
La iniciativa, impulsada per les biblioteques de l'Alt Penedès i el Garraf arriba a la 7a edició

Fa uns dies es va dur a terme l'acte de cloenda de la 7a edició del concurs de lectura Puja al tren!

Es tracta d'un concurs organitzat conjuntament entre les biblioteques de l'Alt Penedès i el Garraf.

El concurs, destinat als nois i noies de 4t de primària a 1r d´ESO, vol fomentar actituds positives a l´entorn de la lectura en la franja d´edat on les biblioteques detecten que davallen els hàbits lectors.  

Cada participant rep un mapa literari que l´acompanya des del desembre fins a finals de maig. En aquest mapa trobarà 5 línies de tren que el portarà a un viatge diferent en funció de la temàtica escollida: humor, aventures, experiències, terror i clàssics. Cada línia té diverses parades i cada parada proposa el títol d´un llibre. Els bibliotecaris han elaborat una tria molt acurada de les lectures per tal que siguin  engrescadores per al públic a qui van dirigides.

Els participants només han de seleccionar la lectura que més els agradi, agafar el llibre en préstec a la seva biblioteca referent i gaudir de la seva lectura. Un cop llegits un mínim de tres llibres del mapa, i demostrada la seva lectura a partir de les preguntes formulades pels bibliotecaris, els concursants reben un diploma viatger i entren en el sorteig d´un premi literari.

Aquest any s'han inscrit al concurs 70 nenes i nenes d'entre 9 i 12 anys i l'han finalitzat 42 infants.

L'acte de cloenda és un reconeixement de tots els participants, que com a mínim s'han llegit tres lectures i tenien una butlleta dins l'urna del concurs.

Abans de donar a conèixer el guanyador del concurs es va fer un reconeixement a quatre Superlectors: el Marc Lázaro Jurado (4t de primària), la Jana Gayoso Soteras (5è de primària), el Gerard Lázaro Jurado (6è de primària) i l'Andreu Camats Novoa (1r d'ESO). Enguany la persona afortunada a l'hora del sorteig del gran premi ha estat el Gerard Lázaro Jurado, i el premi consisteix en un val regal de 50 € per gastar en llibres.

Pujar al principi de la pàgina