Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Intervals de nuvolositat amb tormenta21ºC-11ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
 
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Campanya Mediació "Formem part de la solució"

Des del servei de Mediació i Acollida s'engega una campanya que parteix d'un marc conceptual propi i de recerques per millorar la intervenció integral als barris, col·lectius i habitants d´un municipi, a partir del treball de captació de necessitats humanes i la recollida d´aquelles àrees vitals més conflictives en la vida dels sadurninencs.

 OBJECTIUS   

  • Difondre l´existència del servei de mediació, les seves possibilitats i el seu funcionament. Despertar interès i curiositat vers la cultura de la mediació a totes les persones de Sant Sadurní.
  • Donar exemple com a administració pública de processos participatius i transparència de dades internes per la detecció de les realitats conflictives en el sí de l'ens local.
  • Enfortir la xarxa comunitària i crear capital social.
  • Promoure els sistemes de resolució alternativa de conflictes (ADR), per evitar les denúncies i l'ús de serveis policials i judicials.
  • Parlar de l'escolta, la comprensió mútua i el diàleg com a base de gestió eficient de conflictes.
  • Elaborar un informe final de resultats obtinguts mitjançant un procés de participació ciutadana per detectar què necessiten les persones i on tenen conflictes a Sant Sadurní per dissenyar possibles projectes per desenvolupar en els propers 4 anys.

  QUAN? Del 27 d’octubre del 2023 fins al 7 de març del 2024

AF

  Divendres, 03 de novembre 2023. A les 10:00h. Matí.  

Entrevista de ràdio amb la periodista Eli Jiménez i amb la participació de la tècnica mediadora Ester Martí, per recordar l’existència del servei i les seves possibilitats i informar de la campanya de mediació: «Formem part de la solució» emès en directe al magazine Penedès en Xarxa. Enllaç per escoltar l'entrevista

 Entrevista a la ràdio 

 Dijous, 09 de novembre del 2023. De 10:00h. A 12:00h. 

A la plaça de l'Ajuntament, s'instal·larà una carpa per el donar tret de sortida a l’inici de campanya. Hi haurà un dels cinc punts de recollida d’informació per exemplificar l’acció i fer participar al ciutadà. Es tracta d’un suport amb un panell informatiu que inclou la imatge de 36 cartes de necessitats (les proposades pel Departament d’Educació de la Generalitat), una butlleta on escollir dues necessitats humanes, i indicar sexe i edat per dipositar-les dins una urna de manera anònima. 

panell cartes 36 necessitats

butlleta necessitats

butlleta conflicte

Durant el mateix matí, es col·locaran els 5 panells- punts de recollida d’informació i participació ciutadana a les 5 localitzacions següents: 

- Acció Social

- Casal d’Entitats

- Ajuntament (entrada)

- Biblioteca

- Zona Esportiva (vestíbul)

Aquests cinc punts estaran presents i exposats durant fins al febrer de manera intermitent, en intervals de dues setmanes.

  • del 9 al 23 de novembre
  • del 11 al 22 de desembre 
  • del 8 al 22 de gener

Del dijous 11 de gener al divendres 22 de gener del 2023 

S'enviarà un qüestionari digital anònim, amb les dues mateixes preguntes que estaran als punts físics (les butlletes) per seguir recollint informació i donar la possibilitat a totes les persones treballadores de tots els serveis de l'Ajuntament, que puguin participar. 

 

Desembre- Gener (abans del 21 de gener)

Posar en coneixement de la campanya realitzada a la Generalitat amb motiu del dia Europeu de la Mediació (21 de gener) com a praxis i experiència del servei de mediació municipal. Es publicarà a la web del departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya, dins el llistat dels actes o accions al Centre de Mediació de Catalunya. 

 Dijous, 07 de març

Fi de la campanya "Formem part de la solució". Es farà l'analisi dels resultats obtinguts per tal que el Servei de Mediació Ciutadana faci propostes d'acompanyament en les situacions conflictives dels sadurninecs i continui treballant per difondre la cultura de pau.  

Pujar al principi de la pàgina