Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Intervals de nuvolositat24ºC-11ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 11.03.2024
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
8 de març a Sant Sadurní: les dones es fan visibles

Regidores de l'Ajuntament i la Taula per la Igualtat, les noies i dones de Santsa Feminista, de l'Escola de música, testimonis reals de l'Associació de Dones, dones dels balls populars, de Santsa Sua i la geganta de Sant Sadurní van ser presents a la commemoració

8m

Un any més Sant Sadurní va commemorar aquest divendres el 8M, Dia de la Dona, amb un seguit d'actes organitzats des de la regidoria i la Taula per la Igualtat sota el lema 8M 'Fem-nos visibles'. La plaça estava decorada amb la catifa de mans que havien elaborat durant el matí els diversos centres educatius de la vila i la façana de l'Ajuntament il·luminada de lila. Una àmplia representació del consistori, sobretot femenina va prendre part a l'acte, acompanyades per la geganta i de les persones que van voler acompanyar la commemoració.

La tarda va començar amb una dinàmica conduïda pel col·lectiu Sansa feminista: "La doble cara de la moneda" i una actuació de l'Escola de Música, amb temes composats per dones i interpretats tan per noies.

A continuació, i a partir de testimonis reals de dones sadurninenques de l'Associació de Dones de Sant Sadurní, es van posar de manifest les dificultats que tenen moltes dones, les mateixes dificultats que molts anys enrere, per tenir cura de la família i la conciliació familiar i laboral, a banda de trobar un espai per reivindicar el propi temps. La regidora d'igualtat, Laia Albiol, va ser l'encarregada de llegir el manifest d'enguany.

Finalment, les dones dels balls de cultura popular de Sant Sadurní i les diablesses van llegir un manifest per reivindicar el paper de la dona a la cultura popular en totes les seves manifestacions i van oferir una breu exhibició.

El col·lectius Santsa Sua tot també va fer la seva aportació a la jornada amb un recorregut amb llaços liles que havien elaborat per l'ocasió.

Els actes de la setmana de la Dona continuen fins al dia 22 de març

 Imatges al Flickr de l'Ajuntament 

8M2

  

 

Pujar al principi de la pàgina