Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Intervals de nuvolositat21ºC-12ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 26.09.2020
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
La primera setmana d'octubre es retirarà l'amiant de la coberta del pavelló de l'Ateneu
obres Ateneu
Els treballs es prolongaran aproximadament durant set dies i s'ha advertit als veïns dels domicilis propers que entre les 8 i les 16 hores no obrin portes ni finestres

Els Serveis Tècnics de l'Ajuntament de Sant Sadurní informen que entre l’1 i el 5 d’octubre està prevista la retirada de l'amiant de la coberta del pavelló de l'Ateneu, instal·lació on des de principis de setembre s'estan duent a terme unes obres de remodelació. La durada estimada d'aquesta actuació és de 7 dies, en unes jornades de treball previstes de 8 a 15 hores. La programació és pot veure modificada per condicions meteorològiques, en cas de pluja o vent.

L'Ajuntament ha informat els veïns afectats i més propers al pavelló sobre l'inici dels treballs i les mesures de prevenció. 

Retirada de l'amiant

El desamiantat serà executat per Iberica de Desamiantados SL (IDES), empresa especialitzada amb 25 anys d’experiència i inscrita en el RERA (Registre d’Empreses amb Risc d’Amiant). El pla de treball del desamiantat del Pavelló ha estat aprovat per Inspecció de Treball i l’Institut de Seguretat i Salut Laboral, de la Generalitat de Catalunya, per tal que els treballs tinguin plenes garanties, tant pels veïns com els treballadors, i no representin cap risc per a la seva salut.

La coberta del pavelló s’ha de retirar durant aquestes obres de millora de la instal.lació perquè la uralita -el fibrociment- conté amiant.

Per tal d'evitar que les fibres d’amiant es desprenguin a l'aire i puguin ser inhalades, les plaques ondulades que contenen aquest mineral s'impregnen amb una sol·lució especifica encapsulant abans de moure-les. Després s’empaqueten hermèticament i  són traslladades al gestor de residus especialitzat de Castellolí (Anoia), on es trasllada tot l’amiant que es retira a Catalunya.

Els veïns més directament afectats han estat avisats que, durant els treballs de desamiantat, entre les 8 del matí i les 4 de la tarda, s’aconsella no obrir les portes ni les finestres que donen a l'interior de l’illa, i tampoc estendre la roba. Durant els treballs es prendran mesures de control de les partícules d’amiant que es desprenen a l’aire, per comprovar que els nivells siguin correctes. 

Pujar al principi de la pàgina