Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Núvols alts36ºC-16ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 06.10.2021
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
“El sorteig” guanya la 7a edició del premi de novel.la curta Celler de Lletres
celler de lletres
Es van presentar 15 originals, xifra rècord del certamen

L’aragonesa Maria Pilar de los Hielos, resident a Reus des de fa molts anys, ha estat la guanyadora de la setena edició del premi de novel·la curta Celler de Lletres de Sant Sadurní, certamen literari impulsat per l’Ajuntament, a través de la regidoria de Cultura i la biblioteca municipal, per a fomentar l’aparició de títols al voltant de la temàtica del vi i el cava.

“El sorteig” ha estat l’obra escollida enguany d’entre un total de 15 originals que es van presentar al certamen, xifra rècord d’aquest premi.

Aquest dimarts es va celebrar a la sala d’actes del Centre Cultural de la plaça Nova l’anunci del veredicte i lliurament del premi a la guanyadora, que va comptar amb la participació de l’alcalde de Sant Sadurní, Josep Maria Ribas; la regidora de Cultura, Marta Castellví; Francesc Gil-Lluch, d’Edicions Saldonar, encarregats de l’edició de l’obra; i Sílvia Romero, conductora del Club de Lectura Celler de Lletres i membre del jurat del premi.

Castellví va defensar en la seva intervenció que "la pandèmia ens ha demostrat que la cultura s'ha de defensar sempre i aquest premi literari n'és un bon exemple". 

Durant l'acte diverses membres del Club de Lectura van fer lectura de petits fragments d'algunes de les obres finalistes. 

Maria Pilar de los Hielos s’endú, a banda de la dotació econòmica de 500 euros del premi, 25 exemplars del llibre editat i també va recollir durant l’acte en què es va donar a conèixer l’obra guanyadora un lot de productes locals.

Durant la seva intervenció, la guanyadora va reconèixer que “he de confessar que és la primera vegada que em trobo en aquesta situació. Sóc una escriptora novell; de fet, la meva primera novel.la va sortir publicada la mateixa setmana que em diuen que havia guanyat el Premi Celler de Lletres”.

“Ha estat un doble repte fer aquesta novel.la. D’una banda perquè desconeixia una mica el món del vi, sempre m’ha semblat una alquimia màgica com d’un raïm pot sortir la meravella que és el vi. Vaig haver de documentar-me i fer investigació i recerca. La meva novel.la està datada entre l’arribada de la fil.loxera a França i fins que la plaga ho fa a Catalunya. I de l’altra, jo sóc de Saragossa i ha estat la primera novel.la que escric en català, així que encara em sento més contenta i agraïda per aquest premi”.

Pujar al principi de la pàgina