Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Ennuvolat amb pluja escasa19ºC-5ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 27.01.2022
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Compte enrere per la remodelació del camp de futbol
  • L’any 2022 veurà finalment l’inici de l’esperada remodelació del camp de futbol i la construcció dels vestidors
  • Aquest migdia s'ha presentat en roda de premsa el pla director en què s’ha projectat una remodelació a futur de tota la instal.lació 

grup sencer ok

L’any 2022 veurà finalment l’inici de l’esperada remodelació del camp de futbol i la construcció dels vestidors, el dèficit més important que arrossega l’equipament de la Triola des de fa més d’una dècada i que l’any vinent serà una realitat.

Aquest divendres al migdia l'alcalde Ton Amat; el regidor d'Urbanisme, Xavier Rodríguez; la regidora d'Esports, Laura Salvador; i l'arquitecte de l'Ajuntament responsable el projecte, Manel Marin, acompanyats de diversos regidors i regidores del consistori, del Tècnic d'Esports i de representants de la Unió Esportiva Sant Sadurní, han explicat en roda de premsa els principals detalls d'aquesta remodelació a les mateixes instal·lacions del camp.

El regidor d’Habitatge, Urbanisme i Obres, Xavier Rodríguez, ha explicat els principals objectius del projecte i el fet que serà una actuació clau pel municipi: "La remodelació del camp de futbol com a base per a la configuració d'una ciutat esportiva que estaria englobada pel conjunt de les instal·lacions i equipaments esportius. El projecte de construcció dels vestidors del camp de futbol ens va llançar al repte d'un projecte de major envergadura".

En aquest sentit, l'arquitecte municipal, Manel Marin, que ha exposat els detalls del projecte, ha afegit "Aquest projecte és interessant no només perquè soluciona el tema dels vestidors del camp de futbol sinó perquè aixeca una mica més la mirada i resol no només els problemes del camp de futbol sinó de tota la zona esportiva i també de la integració de la zona esportiva amb la trama urbana municipal"

Laura Salvador, regidora d'Esports, ha celebrat la importància que aquesta gran obra tindrà per la ciutadania: "Avui és un dia molt important, tant pels usuaris habituals de la instal·lació, com la Unió Esportiva que avui tenim aquí, com per a la resta d'usuaris. És un mirar cap al futur i tot i que passarem un temps amb una situació una mica difícil per les obres, en un futur tindrem una instal·lació esportiva i també social que haurà fet un canvi, que haurà fet un pas endavant"

L'alcalde Ton Amat ha tancat el torn d'intervencions agraint la col·laboració de la Unió Esportiva Sant Sadurní i celebrant el fet de presentar "un dels projectes de més envergadura econòmica que realitzarem aquesta legislatura, donant sortida a un dels problemes històrics del municipi" i ha destacat que a banda de resoldre problemes també es tracta de "planificar futur" i fer un pla de viabilitat d'aquesta zona esportiva.

Amat ha fet un repàs econòmic del mandat i de futur: "aquest projecte, tot sencer amb totes les fases, puja un total de 5.800.000 euros. La primera fase que encetarem ara està al voltant dels 2.370.000 euros"; l'alcalde ha dit que compten amb una subvenció de Diputació de Barcelona d'uns 680.000 euros i que continuaran buscant finançament i que no es marquen terminis d'execució de les següents fases perquè l'obra és de gran envergadura: "la idea de l'equip de govern és anar-la executant a mesura que les possibilitats ens deixin"; també ha destacat els 3 milions i mig d'euros que el govern ja ha invertit des de l'inici del mandat en diversos projectes i en manteniment d'equipaments ja existents.

La remodelació

Els vestidors s’ubicaran entre el camp de futbol 7 i el de futbol 11, amb una graderia a la part superior amb capacitat per a uns 350 espectadors, El plec de licitació preveu també entre les millores la instal.lació d’una coberta per al públic i la possibilitat d’ampliar la capacitat de la graderia.

El nou espai comptarà amb 10 vestidors per a equips, dos d’ells adaptats, i quatre vestidors d’àrbitres, un dels quals farà també la funció d’espai de farmaciola assistència.

L’actuació inclou també la transformació de la façana lateral del camp amb el passeig Baríton Maties Ferret, amb una ampliació de la zona de vianants i oferirà també una millor interconnexió de les instal.lacions del camp amb la piscina i el pavelló municipals.

Aquesta reforma permetrà també construir-hi un nou espai d’oficines i sala de reunions per al club i, a la part superior i amb accés des del carrer, s’habilitarà el nou espai de bar i una terrassa.

Aquesta primera fase comptarà amb un pressupost de més de 2,2 milions d’euros i la durada de les obres es preveu que pugui prolongar-se un any. Durant aquest temps, es preservarà l’activitat al camp principal però sí hi haurà afectacions en els terrenys de futbol 7 que condicionaran el normal desenvolupament del calendari d’entrenaments i partits dels equips base. La intenció és que les obres puguin arrencar a la primavera tot i que també es contempla fer-ho a l’estiu, per tal de no interferir els entrenaments i competicions de la present temporada.

Sigui quin sigui l’inici, la remodelació del camp de futbol sí tindrà una incidència evident a partir del setembre, ja que el camp de futbol 7 no es podrà utilitzar.
Des de la Unió Esportiva Sant Sadurní ja s’estan estudiant les alternatives per ajustar els horaris i la celebració dels partits.

L’actuació contempla també un lleuger desplaçament i elevació del camp de futbol 7, per tal d’anivellar-lo amb els altres espais de joc de la instal·lació, intervenció que impedirà també durant algunes setmanes que s’hi puguin realitzar activitats. I se substituirà també la gespa.

En total, l’obra constarà d’una superfície construïda de 1.100 m2.

Pla director

A través d’un pla director s’ha projectat una remodelació a futur de tota la instal.lació del camp de futbol, que es desenvoluparia en tres etapes donat el cost que implica en el seu conjunt.

Les obres d’aquesta primera fase faran compatible l’impuls de noves actuacions en els anys successius,  per tal de rehabilitar i arranjar la zona del futbol 7, les pistes descobertes i l’antiga graderia del camp de futbol, espais que no s’inclouen en les obres que s’iniciaran aquests mesos.

La segona fase sí contemplaria la reubicació del camp de futbol 7 i les pistes descobertes, i l’enderroc de les antigues graderies, per tal d’abordar en una tercera fase la construcció d’un segon pavelló a la zona de les pistes. Aquest moviment de peces permetria integrar definitivament tots els espais de la zona esportiva, donar-li una major continuïtat i afavorir una millor gestió i organització de les instal·lacions.

Projecte executiu

L’Ajuntament de Sant Sadurní va aprovar en el ple municipal de novembre, amb el suport de tots els grups municipals, el projecte executiu de remodelació del camp de futbol.

El regidor d’Urbanisme, Xavier Rodríguez, va ser l’encarregat de presentar els principals detalls d’aquesta obra que s’estendrà més enllà de la construcció d’uns nous vestidors, una demanda que es prolonga des de fa molts anys.

Rodríguez va voler subratllar el diàleg obert i permanent amb el club, la Unió Esportiva Sant Sadurní, per tal de dissenyar un projecte que s’acostés al màxim a les demandes de l’entitat.

Més imatges al Flickr

Aquí podeu veure el vídeo de la roda de premsa, que s'ha emès en directe al web municipal i al canal de Yotube.

Pujar al principi de la pàgina