Nexes - Innovació, emprenedors i empreses

AVUI: Molt ennuvolat 16ºC|8ºC
Facebook Twitter Instagram Youtube

BUTLLETÍ

SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ ELECTRÒNIC

Dona't d'alta facilitant-nos el teu correu electrònic i puntualment rebràs el butlletí d'activitats i  les notícies més destacades 

BUTLLETÍ

SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ ELECTRÒNIC

Dona't d'alta facilitant-nos el teu correu electrònic i setmanalment rebràs l'agenda d'activitats i les notícies més destacades de la setmana

Notícies
capçalera aigua
Jornada Aigua i celler. Com actuar davant l'emergència climàtica en l'aigua en els cellers.

INNOVI i l’Ajuntament de Sant Sadurní organitzen varen organitzar una jornada d’innovació per a la millora de la gestió de l’aigua als cellers el passat 24 de maig 2023


Varen comptar amb la participació del clúster Catalan Water Partnership al Cava Centre de Sant Sadurní d’Anoia, per abordar la problemàtica de la sequera i les seves implicacions a la indústria vitivinícola. L'esdeveniment va atreure més de 50 assistents, entre els quals hi havia representants de més de 15 cellers de tot Catalunya.

L'obertura de l'esdeveniment va anar a càrrec de Jaume Gramona, president i director tècnic de Gramona, i Carlos del Amor, regidor de medi ambient de l'Ajuntament de Sant Sadurní. Xavier Amores, clúster manager del Catalan Water Partnership, va presentar la primera xerrada, titulada "Gestió de l'aigua i innovació en un context d'emergència hídrica".

A continuació, Amando Lacorte, gerent de la comunitat Mina i Aigües de la Salut, va exposar la realitat del consum d'aigua a Sant Sadurní d'Anoia. Posteriorment, Eloi Montcada, clúster manager d'INNOVI, va presentar la sessió "On gastem aigua els cellers?".

Després d'una pausa per al cafè, es van iniciar dues taules rodones. La primera, enfocada a la indústria agroalimentària i els cellers, que va incloure representants de Gramona, Recaredo, Sumarroca i Vilarnau. La segona taula rodona va comptar amb la presència d’experts en solucions per a la reutilització de l’aigua, amb representants d’ABM, CIM Agua, Geoservei i CREATECH360. Ambdues taules rodones van ressaltar la importància de la formació, la conscienciació dels empleats, i l'eficiència i el monitoratge dels procediments.

Després de les taules rodones, representants d'ACCIÓ i del sector de l'alimentació van proporcionar informació sobre eines i programes disponibles per a les empreses, destacant les línies d'ajuda per a la innovació i les inversions, i en particular el Programa Nuclis R+D Green.

La jornada es va tancar amb una xerrada de Jordi Gual, responsable tècnic de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia, seguida d’un espai per compartir experiències i gaudir d’una copa de cava.

taula 1

TAULA EXPERTS REDUIDA

peu jornada

Amb el suport de :         logo DIBA

PUBLICAT EL 31.05.2023
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
© Nexes
Doctor Barraquer, núm.3-5. 08770 Sant Sadurní d’Anoia
Tel: +34 931 185 195
c/e Àrea Empresa i Emprenedors: promeco@santsadurni.cat
c/e Àrea Ocupació: socupacio@santsadurni.cat
Atenció al públic: MATINS (de dilluns a divendres de 9 a 13.30 h) | TARDES (dimecres i dijous de 15 a 18 h)