SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
Dona't d'alta facilitant-nos el teu correu electrònic i puntualment rebràs el butlletí d'activitats i les notícies més destacades
SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
Dona't d'alta facilitant-nos el teu correu electrònic i puntualment rebràs el butlletí d'activitats i les notícies més destacades
SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
Dona't d'alta facilitant-nos el teu correu electrònic i setmanalment rebràs l'agenda d'activitats i les notícies més destacades de la setmana
INNOVI i l’Ajuntament de Sant Sadurní organitzen varen organitzar una jornada d’innovació per a la millora de la gestió de l’aigua als cellers el passat 24 de maig 2023
Varen comptar amb la participació del clúster Catalan Water Partnership al Cava Centre de Sant Sadurní d’Anoia, per abordar la problemàtica de la sequera i les seves implicacions a la indústria vitivinícola. L'esdeveniment va atreure més de 50 assistents, entre els quals hi havia representants de més de 15 cellers de tot Catalunya.
L'obertura de l'esdeveniment va anar a càrrec de Jaume Gramona, president i director tècnic de Gramona, i Carlos del Amor, regidor de medi ambient de l'Ajuntament de Sant Sadurní. Xavier Amores, clúster manager del Catalan Water Partnership, va presentar la primera xerrada, titulada "Gestió de l'aigua i innovació en un context d'emergència hídrica".
A continuació, Amando Lacorte, gerent de la comunitat Mina i Aigües de la Salut, va exposar la realitat del consum d'aigua a Sant Sadurní d'Anoia. Posteriorment, Eloi Montcada, clúster manager d'INNOVI, va presentar la sessió "On gastem aigua els cellers?".
Després d'una pausa per al cafè, es van iniciar dues taules rodones. La primera, enfocada a la indústria agroalimentària i els cellers, que va incloure representants de Gramona, Recaredo, Sumarroca i Vilarnau. La segona taula rodona va comptar amb la presència d’experts en solucions per a la reutilització de l’aigua, amb representants d’ABM, CIM Agua, Geoservei i CREATECH360. Ambdues taules rodones van ressaltar la importància de la formació, la conscienciació dels empleats, i l'eficiència i el monitoratge dels procediments.
Després de les taules rodones, representants d'ACCIÓ i del sector de l'alimentació van proporcionar informació sobre eines i programes disponibles per a les empreses, destacant les línies d'ajuda per a la innovació i les inversions, i en particular el Programa Nuclis R+D Green.
La jornada es va tancar amb una xerrada de Jordi Gual, responsable tècnic de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia, seguida d’un espai per compartir experiències i gaudir d’una copa de cava.
Amb el suport de :