Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Poc ennuvolat20ºC-6ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 16.10.2023
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Sant Sadurní torna a commemorar el Dia del dol gestacional, neonatal i perinatal
Dia Dol 2023
Aquest diumenge, coincidint amb la jornada internacional, es va celebrar un emotiu acte a l'Espai del record, inaugurat l'any passat

El grup de famílies, amb el suport de l'Ajuntament de Sant Sadurní, va organitzar aquest diumenge un emotiu acte de record i acompanyament a les parelles i famílies que han patit la pèrdua d'un nadó, coincidint amb el Dia Internacional del Dol gestacional, neonatal i perinatal.

La regidora d'Igualtat, Laia Albiol, i l'alcalde de Sant Sadurní, Pere Vernet, acompanyats per diversos regidors i regidores del consistori, van participar en aquest acte per reivindicar l'acompanyament que les institucions han de prestar en aquestes experiències que pateixen moltes persones i famílies, i la necessitat de poder conviure i reconèixer el dol d'aquestes prematures vides que ja no hi són.

La commemoració es va dur a terme a l'Espai del Record, que es va estrenar l'any passat coincidint amb el Dia internacional del dol gestacional, i que està ubicat sobre el monticle a la zona nova del cementiri municipal, presidit per l'escultura d'un cep. També van prendre la veu una representant de les famílies, que va fer la lectura d'un conte, i la infermera de l'àrea de nounats de l'Hospital Sant Joan de Déu, Clàudia Alonso, que va reclamar més drets i canvis legals per protegir a les famílies que es troben en aquestes situacions. La jove sadurninenca Pina Pintado va interpretar diverses cançons durant l'acte.

Trobareu imatges d'aques dia a la galeria d'imatges de Flickr:

 Fotos 

Pujar al principi de la pàgina