Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Descobert18ºC-7ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 23.11.2023
Concurs de lectura "Puja al tren"
cartell puja al tren
 • Les biblioteques de l’Alt Penedès i el Garraf engeguen per vuitè any consecutiu el concurs de lectura Puja al tren! Degut al gran èxit de participació de les darreres edicions les biblioteques públiques de les dues comarques tornen a omplir les seves sales de llibres-estació que formen les línies lectores que més entusiasmen els joves: misteri, humor, experiències, aventures, clàssics i una cua del tren amb lectures ben diferents.

  El concurs sorgeix l’any 2016 del grup de treball PEGAinfantil (Penedès – Garraf), format per tots els responsables de les sales infantils de les 11 biblioteques municipals de les dues comarques: Armand Cardona Torrandell i Joan Oliva i Milà de Vilanova i la Geltrú; Josep Pla i Manuel de Pedrolo de Sant Pere de Ribes; Josep Roig i Raventós i Santiago Rusiñol de Sitges; Torras i Bages de Vilafranca del Penedès; La Biblioteca de Sta. Margarida i els Monjos; Ramon Bosch de Noya de St. Sadurní d’Anoia; Maria Àngels Torrents de St. Pere de Riudebitlles, la biblioteca Jaume Vila i Pascual de Gelida. Aquest any s’adhereix la biblioteca  Mn. Joan Avinyó de Cubelles i la biblioteca Neus Català de Sant Martí Sarroca, i actualment comptem amb 13 biblioteques de les dues zones.

  El grup de treball neix l’any 2013 amb l’objectiu de crear materials de producció pròpia que facilitin la realització d’activitats adreçades al públic infantil per tal de fomentar la lectura i, alhora, treballar de forma conjunta tot compartint recursos.

  El concurs, destinat als nois i noies d’entre 9 i 13 anys, vol fomentar actituds positives a l’entorn de la lectura en la franja d’edat on les biblioteques detecten que davallen els hàbits lectors.  El joc lector començarà el mes de desembre  i finalitzarà al maig / juny de 2024. Cada participant rebrà un mapa literari que l’acompanyarà al llarg de tot el període esmentat. En aquest mapa trobarà 6 línies de tren que els portarà a un viatge diferent en funció de la temàtica escollida: humor, aventures, experiències, misteri, clàssics i cua del tren. Cada línia tindrà diverses parades i cada parada proposarà el títol d’un llibre. Els bibliotecaris han elaborat una tria molt acurada de les lectures per tal que siguin  engrescadores per al públic a qui van dirigides.

   Llista de lectures 

  Els participants només hauran de seleccionar la lectura que més els agradi, agafar el llibre en préstec a la seva biblioteca referent i gaudir de la seva lectura. Un cop llegits un mínim de tres llibres del mapa, i demostrada la seva lectura a partir de les preguntes formulades pels bibliotecaris, els concursants rebran un diploma viatger i entraran en el sorteig d’un premi literari. 

  Aquest curs hem fet algunes variacions, la línia de terror passa a dir-se de misteri i així trobarem una tria amb una varietat més amplia de lectures i afegim una línia que hem anomenat “Cua del tren” per posar llibres de coneixements, poesia i novetats que són d’una gran qualitat que volem encabir en aquest projecte. 

 • Dates: 
  De l'1 de desembre 2023 al 31 de maig 2024
 • Horari: 
  Horari de la biblioteca
 • Lloc: 
  Biblioteca Municipal Ramon Bosch de Noya
 • Organitza:
  Biblioteca Municipal conjuntament amb les biblioteques de l'Alt Penedès i Garraf
 • Preu: 
  gratuït amb inscripció prèvia
Pujar al principi de la pàgina