Nexes - Innovació, emprenedors i empreses

AVUI: Intervals de nuvolositat 39ºC|22ºC
Facebook Twitter Instagram Youtube

BUTLLETÍ

SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ ELECTRÒNIC

Dona't d'alta facilitant-nos el teu correu electrònic i puntualment rebràs el butlletí d'activitats i  les notícies més destacades 

BUTLLETÍ

SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ ELECTRÒNIC

Dona't d'alta facilitant-nos el teu correu electrònic i setmanalment rebràs l'agenda d'activitats i les notícies més destacades de la setmana

Notícies
JORNADA 19-6
Difusió dels resultats del projecte Efivi:eficiència i estalvi amb la innovació tecnològica
La sequera de 2024 va posar en relleu la vulnerabilitat del sector vitivinícola davant l'estrès hídric. En resposta, l'Ajuntament, a través del Servei de Promoció Econòmica, va impulsar el projecte Efivi per donar suport a les empreses en l'optimització de l'aigua mitjançant solucions digitals.

benvinguda

La jornada de presentació de resultats del projecte Efivi, celebrada aquest dijous 19 de juny a la sala d’actes del Centre cultural,  ha reunit actors clau del sector per compartir els avenços en eficiència hídrica. Aquesta iniciativa, que ha comptat amb la participació de cellers: Raventós i Blanc, Gramona i Covides, així com l'empresa auxiliar Maria Nutó SA, ha demostrat que la innovació tecnològica és una eina fonamental per afrontar els reptes hídrics actuals i futurs.
El projecte Efivi s'ha basat en una metodologia de treball exhaustiva que ha inclòs:

   • Visites tècniques i diagnosi: Anàlisi de la situació actual de cada participant.

   • Plans d'estalvi personalitzats: Creació de fulls de ruta amb bones pràctiques i objectius concrets.


   • Identificació d'oportunitats: Recerca de solucions per a la recirculació de l'aigua i la millora de la gestió.


   • Difusió i transferència de coneixement: Jornada per compartir els resultats i fomentar l'aprenentatge col·lectiu.


Conclusions i reptes de futur


La presentació dels resultats, a càrrec de Ruth Canício de Dr. Canicio Consulting Chemist, va donar pas a una taula rodona de les quatre empreses participant als projecte, moderada per Eloi Montcada, cluster mànager d'INNOVI. Les conclusions van posar l'accent en la importància de la reutilització de l'aigua, tant per a usos externs (principalment reg de vinya) com interns (neteja externa d'ampolles, refrigeració, etc.). També es va subratllar la rellevància de la sensibilització i formació del personal, així com la implementació de mesures d'estalvi com els comptadors digitals i temporitzadors.


En relació amb els reptes de futur, les empreses van coincidir en la necessitat d'un assessorament tècnic continuat, la realització de més jornades de difusió, la facilitació de la formació i la simplificació de la burocràcia en la tramitació amb l'administració.


La jornada va comptar també amb la presentació del projecte WatEnerWine, dedicat a la gestió d'aigua i energia al sector vitivinícola, a càrrec d'Alba Vallés, project manager del Clúster Vitivinícola Català INNOVI. Posteriorment, Aina Amengual, project manager del Catalan Water Partnership (CWP), amb la participació de Víctor Fuses d'EURECAT, va dirigir una dinàmica col·laborativa per identificar nous reptes i propostes de futur.


L'alcalde, Pere Vernet, va clausurar l'acte, que va finalitzar, com és tradició, amb una copa de cava, brindant pels nous horitzons d'eficiència i sostenibilitat al sector.

presentacio

taula

alba

cloenda

DIBA I AJUNTAMENTinnoviconsell comarcal

PUBLICAT EL 20.06.2025
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
© Nexes
Doctor Barraquer, núm.3-5. 08770 Sant Sadurní d’Anoia
Tel: +34 931 185 195
c/e Àrea Empresa i Emprenedors: promeco@santsadurni.cat
c/e Àrea Ocupació: socupacio@santsadurni.cat
Atenció al públic: MATINS (de dilluns a divendres de 9 a 13.30 h) | TARDES (dimecres i dijous de 15 a 18 h)