Nexes - Innovació, emprenedors i empreses

AVUI: Poc ennuvolat 25ºC|10ºC
Facebook Twitter Instagram Youtube

BUTLLETÍ

SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ ELECTRÒNIC

Dona't d'alta facilitant-nos el teu correu electrònic i puntualment rebràs el butlletí d'activitats i  les notícies més destacades 

BUTLLETÍ

SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ ELECTRÒNIC

Dona't d'alta facilitant-nos el teu correu electrònic i setmanalment rebràs l'agenda d'activitats i les notícies més destacades de la setmana

Notícies
Penedès Nord
Presentació del pla estratègic d'activitat econòmica del Penedès Nord
L'acte s'ha elebrat aquest divendres al matí al CIC Fassina amb la participació dels alcaldes dels 9 municipis que impulsen el projecte

Els municipis de Gelida, Mediona, Pla del Penedès, Sant Llorenç d’Hortons, Sant Pere de Riudebitlles, Sant Quintí de Mediona, Sant Sadurní d’Anoia, Subirats i Torrelavit han presentat aquest matí al celler de La Fassina el Pla Estratègic d'Activitat Econòmica Penedès Nord (PEAE), un projecte que té per objectiu definir les estratègies i accions que s’han de dur a terme per a projectar l’activitat econòmica d’aquesta regió i que té un horitzó temporal a llarg termini que es prolongarà fins l’any 2030. Per a elaborar aquest pla d’actuació, que compta amb el suport tècnic de l’ADEPG – Associació d'Empresaris Penedès Garraf, entitat promotora del Consorci de Serveis Empresarials- i està cofinançat per Diputació de Barcelona i el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) de la Generalitat, els municipis buscaran la participació i implicació de tots els agents del territori: institucions, ciutadans, comerciants, empreses i el teixit associatiu.

L'alcadessa de Sant Sadurní, Maria Rosell, el president del Consell Comarcal de l'Alt Penedès, Francesc Olivella i el regidor de Promoció Econòmica i Turisme, Josep Subirana, han donat la benvinguda a l'acte: “És un dia important pel Penedès, per treballar i prosperar tots junts. Estem treballant per connectar el nostre territori” ha dit Rosell, a la qual cosa Olivella ha afegit que compten amb el recolzament del Consell Comarcal. Subirana, per la seva banda, ha destacat la importància que cada agent del territori hi pugui dir la seva per poder dissenyar una eina de treball útil: “Es tracta de crear un guió per enfocar les polítiques de promoció econòmica de forma que tots hi sortim guanyant”.

Optimitzar recursos, augmentar l'eficicència i dotar de més i millors serveis els ciutadans, explorar nous terrenys, la reindustrialització i el treball col.laboratiu, com ja succeix en projectes de l'àmbit del Medi Ambient i el Turisme, com el Camí del Riu, han estat els principals ítems de la intervenció dels representants dels municipis del Penedès Nord: Ramon Riera, alcalde de Torrelavit; Pol Pagès, alcalde de Sant Quintí de Mediona; Rosa Maria Esteve, alcaldessa de Sant Pere de Riudebitlles; Jordi Ferrer, alcalde de Sant Llorenç d'Hortons; Santi Soler, alcalde del Pla del Penedès; Servand Casas, alcalde de Mediona; Lluís Valls, alcalde de Gelida; i Maria Rosell, alcaldessa de Sant Sadurní d'Anoia, que ha excusat a Pere Pons, alcalde de Subirats, qui no ha pogut assistir a l'acte per motius personals. Com ha dit Rosell: “Hem de creure en el projecte, tenim el recolzament del Consell Comarcal, la Mancomunitat, i és molt important el treball en xarxa, transversal. Potenciant el Penedès Nord estem potenciant tot el Penedès, si tots anem conjuntament ens aportarà coneixença mútua i riquesa al territori, a les empreses i a les famílies”.

Per emmarcar el pla estratègic des de l'Observatori del Servei d'Iniciatives Econòmiques de la Mancomunitat Penedès Garraf s'ha fet una radiografia de les dades socioeconòmiques del territori Penedès Nord i el secretari general de l'Associació d'Empresaris de l'Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf, Isidre Also ha reflexionat sobre el pes específic del Penedès Nord, que aglutina un terç de la població de la comarca i ha conclòs “La comarca està en un repunt molt clar tant pel que fa a l'increment en la creació de llocs de treball com en la creació d'empreses. Ens estem recuperant d'aquesta assignatura pendent”.

Cooperacio i planificació

Aquesta aposta pretén detectar oportunitats de negoci i activitat econòmica a la demarcació i generar una major relació i interacció entre el sector públic i privat. També es vol potenciar la cooperació i la planificiació estratègica del territori, així com reforçar la voluntat de mancomunar serveis i afavorir els ponts entre el sector agrari i industrial tan present en el desenvolupament econòmic del Penedès nord.

El seguiment i difusió dels treballs i l’evolució de la redacció d’aquest pla estratègic se centralitzaran al web www.penedesnord.cat  Així mateix, aquest espai servirà com una eina de participació oberta a la ciutadania i a les institucions de la demarcació. També s’obrirà una adreça de correu electrònic opina@penedesnord.cat, des de la qual es podran fer aportacions, comentaris i suggeriments en relació amb el procés i els objectius del projecte.

Més imatges al FLICKR DE L'AJUNTAMENT




Amb el suport de : 

socGENERALITATMINISTERIO EMPLEO


VIDEO RESUM

PUBLICAT EL 13.05.2016
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
© Nexes
Doctor Barraquer, núm.3-5. 08770 Sant Sadurní d’Anoia
Tel: +34 931 185 195
c/e Àrea Empresa i Emprenedors: promeco@santsadurni.cat
c/e Àrea Ocupació: socupacio@santsadurni.cat
Atenció al públic: MATINS (de dilluns a divendres de 9 a 13.30 h) | TARDES (dimecres i dijous de 15 a 18 h)