Nexes - Innovació, emprenedors i empreses

AVUI: Intervals de nuvolositat amb pluja escasa 24ºC|12ºC
Facebook Twitter Instagram Youtube

BUTLLETÍ

SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ ELECTRÒNIC

Dona't d'alta facilitant-nos el teu correu electrònic i puntualment rebràs el butlletí d'activitats i  les notícies més destacades 

BUTLLETÍ

SUBSCRIU-TE AL BUTLLETÍ ELECTRÒNIC

Dona't d'alta facilitant-nos el teu correu electrònic i setmanalment rebràs l'agenda d'activitats i les notícies més destacades de la setmana

Notícies
Penedès Nord
Diagnosi de la situació econòmica i social i les oportunitats de futur per al Penedès Nord
Continua el treball liderat per l'Ajuntament de Sant Sadurní i l'ADEPG per al desenvolupament de la demarcació
Aquest divendres el CIC Fassina de Sant Sadurní ha acollit la jornada “Conjuntura Econòmica i palanques de futur al Penedès Nord” organitzada per la regidoria de Promoció Econòmica de l´Ajuntament i l'ADEPG (Associació d'Empresaris del Penedès i Garraf), que ha reunit a la majoria d'alcaldes de la demarcació, així com a representants del sector empresarial i econòmic comarcals.

L’acte ha comptat amb la participació de l’alcaldessa Maria Rosell i el regidor de Promoció Econòmica, Josep Subirana, que han estat els encarregats d’obrir i tancar l’acte. Rosell ha apel·lat a la necessitat de sumar esforços i a la bona voluntat d’entesa dels municipis i els diversos sectors per contribuir al creixement i desenvolupament del Penedès Nord.

També hi han intervingut Isidre Also, secretari general de l’ADEPG, a més de David Moreno, de la consultoria Activa Prospect que ha estat l’encarregat de presentar l’informe de la conjuntura econòmica del Penedès Nord, a més del Sotsdirector de Política Industrial de la Generalitat de Catalunya, Jordi Carbonell, qui ha ofert també una visió de la zona en clau industrial.

A més de l’elaboració d’aquest informe, durant el darrer mig any, l’ADEPG, amb el suport dels Ajuntaments, ha impulsat un exhaustiu treball de camp, realitzant diverses sessions amb els agents socials i econòmics dels municipis per tal de copsar inquietuds, necessitats i recollir informació molt valuosa per al desenvolupament del projecte.

Dades econòmiques i socials

David Moreno ha ofert una intensa i interessant radiografia del Penedès Nord, posant de manifest les interessants potencialitats d’aquesta zona. Ha destacat algunes dades com per exemple el creixement de la població en un 16% en la darrera dècada, situant la demarcació en gairebé 35.000 habitants l’any 2015. També es manifesta un important múscul pel que fa a la taxa d’ocupació, situant-se en el 76,4%, 4,5 punts per sobre que la mitjana de Catalunya, així com una incidència menor pel que fa als índexs d’atur.

Pel que fa a l’activitat econòmica, el sector industrial de l’àmbit d’alimentació, begudes i tabac és el més rellevant, generant més de 2.100 llocs de treball, el 21,2% del total. Tot i la davallada experimentada als darrers anys, les arts gràfiques i el paper es presenta com a segon subsector en volum. També va evolucionar negativament als darrers anys el sector primari, però es constata una recuperació en la creació de llocs de treball. Pel que fa al sector serveis, representa el 52,6% de l’ocupació, molt per sota del 78% que s’assoleix a Catalunya.

També s’ha apuntat la baixa qualitat de l’oferta hotelera, encara que s’està consolidant el creixement de l’allotjament de turisme rural. En l’apartat més social, s’ha subratllat el creixement als darrers anys de la població jove de 12 a 16 anys tot i el procés d’envelliment general, fruit de l’arribada a la demarcació de població en edat reproductiva i de la generació del baby boom.

Visió industrial

Al seu torn, Jordi Carbonell ha aportat de manera molt pràctica alguns aspectes a tenir en compte per analitzar i desenvolupar el sector industrial del Penedès Nord. El Sotsdirector de Política Industrial ha insistit en la necessitat de posar en valor el territori amb millores en les comunicacions, serveis, formació, així com la revisió de la pressió fiscal a les empreses i l’acceleració de la tramitació administrativa, fomentant un major diàleg entre l’Administració i les empreses per tal de dotar-les d’eines per a què els sectors es desenvolupin cap a una major diferenciació i especialització.

Al web www.penedesnord.cat podeu consultar més informació sobre el Pla Estratègic d’Activitat Econòmica del Penedès Nord, que impulsa l’Ajuntament de Sant Sadurní amb el suport de la Diputació de Barcelona i el Servei d'Ocupació de Catalunya de la Generalitat, i amb la implicació de la resta de municipis de la demarcació: Gelida, Mediona, Pla del Penedès, Sant Llorenç d’Hortons, Sant Pere de Riudebitlles, Sant Quintí de Mediona, Sant Sadurní d’Anoia, Subirats i Torrelavit.

PUBLICAT EL 20.01.2017
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
© Nexes
Doctor Barraquer, núm.3-5. 08770 Sant Sadurní d’Anoia
Tel: +34 931 185 195
c/e Àrea Empresa i Emprenedors: promeco@santsadurni.cat
c/e Àrea Ocupació: socupacio@santsadurni.cat
Atenció al públic: MATINS (de dilluns a divendres de 9 a 13.30 h) | TARDES (dimecres i dijous de 15 a 18 h)