Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Cobert amb pluja22ºC-13ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
 
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Compostatge casolà de la matèria orgànica

autocompost

Si es disposa d'un espai exterior al domicili, bé sigui en entorns urbans o rurals o en urbanitzacions, una bona opció per al tractament de la matèria orgànica és el compostatge casolà.

El compostatge casolà (o autocompostatge) és un procés que permet reciclar la matèria orgànica, fet que representa una disminució considerable dels residus que s'acumulen als abocadors i del cost que es deriva del transport dels residus cap a la planta de compostatge.

El compostatge domèstic aplica les tècniques de compostatge als residus orgànics originats en l'àmbit domèstic, principalment procedents de la preparació d'aliments, de la recollida de residus humans o animals, i del manteniment d'una horta i/o jardí particular. Només abasta el tractament de residus que no són perillosos. S'utilitzen tècniques senzilles, basades principalment en l'ús de compostadors i l'acció de diferents organismes vius sobre els residus. El resultat del compostatge domèstic és un producte anomenat compost que té múltiples aplicacions per a l'adobatge natural i el tractament dels terrenys.

En el següent enllaç es pot consultar un manual de compostatge editat per la Mancomunitat Penedès Garraf.

L'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia bonifica les persones que realitzin autocompostatge. Tal com consta en l'ordenança fiscal referida a la taxa per a la prestació del servei de gestió de residus municipals, “s'aplicarà una reducció de la taxa del 20% de la quota establerta a l’epígraf A de l’annex d’aquesta ordenança els contribuents que acreditin que, durant l’exercici anterior al de meritació de la taxa s’han autogestionat la fracció orgànica de residus (autocompostatge) en condicions que no causin molèstia als veïns, ni problemes higiènics de cap mena. Per gaudir d’aquesta bonificació caldrà adreçar la sol·licitud a la regidoria de Medi Ambient, que emetrà informe verificant que es compleixin les condicions per obtenir la bonificació.”

Per tal de poder optar a la bonificació, s'ha d'anar a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament i fer la sol·licitud a finals de l'any en el qual s'ha dut a terme l'autocompostatge.

Pujar al principi de la pàgina