Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Molt ennuvolat amb pluja27ºC-17ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 22.10.2014
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Notable participació a la 3a Festa del Gos

La 3a edició de la Festa del Gos, que enguany ha gaudit d´un gran sol i de molta calor, es va celebrar diumenge a Sant Sadurní i enguany ha comptat amb 38 participants a la desfilada canina, 18 més que l´any passat, tots amb un comportament educat i socialitzat, seguint la tònica de les edicions anteriors.

La festa va començar amb una classe de socialització per a cadells a càrrec de la Neus Bertran d´Intercanis, educadora canina, on més de 12 cadells i els seus propietaris van conèixer què cal fer amb els seus gossos, que no deixen de ser uns ´bebès´ i han d´aprendre a relacionar-se amb altres cadells, han de jugar entre ells i es troben en una bona etapa per ensinistrar-los amb unes tècniques bàsiques .

Seguidament en Rafael Bosch, participant de la lliga catalana de disc dog, va oferir una espectacular exhibició amb el seu pastor belga Malinois, en què es van poder veure les acrobàcies del gos per agafar el fresbee i en què va ensenyar als infants com es pot dominar el disc i la manera de fer-ho amb el gos. En Rafael explicava que a l´inici no és fàcil però que amb una mica de pràctica qualsevol s´ho pot passar molt bé.

Després es va donar pas a les entitats protectores, que van explicar la problemàtica dels abandonaments d´animals i els pocs escrúpols de les persones que ho fan sense pensar la problemàtica que comporta; Degalgos va incidir en l´especial situació dels llebrers (galgos) abandonats després de ser usats per la caça o la competició, ADAP va dur alguns dels gossos que tenen en adopció i va explicar com havien arribat a la protectora, l´Arca d´en Marc incidia en com s´ha de potenciar l´adopció i no la compra d´animals i per finalitzar el CAAD va presentar l´experiència de la Neus, sadurninenca que havia adoptat un gos especial pel fet de ser gran d´edat i de talla i afectat per la leishmaniosi. El gos ha superat satisfactòriament la malaltia i la seva mestressa no el canviaria per cap altre animal.

Finalment va tenir lloc l´esperada desfilada canina, que va comptar amb 38 gossos, 18 més que l´any passat. Participants de totes les edats van acompanyar gossos de totes mides, races i edats, que van demostrar les seves aptituds. El pastor alemany Nuck va ser escollit el gos més guapo; la Neska, un bretón, el més educat i els chihuahuas Fiona i Nemo van compartir i el premi als més simpàtics.

Durant tot el matí els visitants i participants van poder acostar-se a la fira d´entitats protectores d´animals que va comptar amb 12 parades i van poder actualizar els microxips a l´estand del CAAD. A la fira hi van prendre part ADAP, Degalgos, L´arca d´en Marc, Intercanis, Dogs cat lovers, Gatsà, CAAD, les botigues terranova CNC24, la botiga d´en Xavi i Boulevard pets i els centres veterinaris Veteralia Ibarrechevea i la Veterinària Sant Sadurní.

Pujar al principi de la pàgina