Sant Sadurní d'Anoia - Capital del cava

AVUI: Cobert amb pluja 23ºC|13ºC
Facebook Twitter Instagram Youtube
Pàgines
Fonts naturals
El municipi de Sant Sadurní d'Anoia compta amb vàries fonts naturals. Per tal d'establir els criteris de la qualitat de l'aigua de consum humà, l'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia n'analitza la qualitat sanitària semestralment.


Aquestes fonts tenen un rètol que indica Aigua sense garantia sanitària independentment dels resultats analítics que s’hi efectuïn. El risc en el seu consum corre a càrrec de la persona que en decideixi consumir.

Totes NO són aptes per al consum tenint en compte els darrers resultats de les analítiques realitzades sobre el control microbiològic i el nivell de nitrats a l'aigua.


FONT DE CAL MOTA 
Mota

Deu d'aigua superficial que raja tot l’any. La vegetació d'aquest indret és la mediterrània: esbarzers, ametllers, matacanyissar, vinya...

Situada a uns 50 mts. abans d’arribar de la masia de Cal Mota, destacable pel seu portal de pedra treballada en arc de mig punt i amb un bonic rellotge de sol amb la inscripció 'Ni tu ni jo tindríem corda si no fos Déu que se'n recorda' amb la data de l'any 1635.

Aigua no apta per al consum


FONT DE CODORNIU

Codorniu

Situada al llac propietat de Raventós i Blanc, a l’alçada d’aquest, a la dreta hi ha un caminet amb molta pendent que baixa seguint el torrent i que ens duu a la font. és un indret molt bell i de vegetació frondosa.

Aigua no apta per al consumFONT DEL FIDEUé
Fideue

Del camí de la Fontsanta en surt un camí que ens duu fins una explanada on, a la dreta, hi ha un camí avall fins a la font que queda amagada entre el canyissar i els horts. També s’hi pot arribar pel cinturó de ronda, agafant el primer camí a la dreta passat el pont de la carretera de Gelida en direcció a l’Ordal.
Raja tot l’any. Encara conserva el safareig que servia per a regar els horts del voltant.

Aigua no apta per al consumFONT DEL RAVAL DE MONISTROL
Monistrol

Situada als afores de Monistrol, a 5 minuts de la plaça de l’església. Raja durant tot l’any.

La vegetació que s'hi troba és l'alzina, plataner, canyissar, freixe, esbarzer i roure.

Aigua apta per al consumFONT D'ESPIELLS


Barri EspiellsSituada al barri d'Espiells i dedicada a Sant Benet.

Aigua no apta per al consum


Font del Blancher

Situada prop de les caves Blancher davant una gran esplanada.

Aigua no apta per al consum