Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Molt ennuvolat amb pluja escasa21ºC-14ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
 
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
PDC Sant Llorenç
Història del barri

El barri Sant Llorenç està situat al nord-est de St. Sadurní d'Anoia en un extrem del perímetre del municipi. Aquest barri sempre ha sigut acollidor dels moviment migratoris. Els primers es van iniciar als anys 60 acollint a famílies provinents del sud d'Espanya i, posteriorment, persones provinents, majoritàriament, de països nord-africans. A resultat de les diverses migracions, veïns que marxen, altres que arriben des de diferents procedències i situacions personals, ha derivat a una distància entre veïns, poc coneixement entre ells, poca participació en els activitats o interessos i necessitats que presenta el barri... Molts d'ells, i els que han assentat arrels al barri, tenen un sentiment de pertinença molt fort al barri i aquest xoca amb les persones nouvingudes que no acaben, o els costa, integrar-se. Aquest fet contribueix a què la relació entre els diferents veïns/es del barri sigui tensa en alguns aspectes.

El barri no compta amb cap instal·lació d'ús municipal que faciliti el contacte amb els veïns/es i permeti treballar més de aprop amb ells. 

Inici PDC

L'any 2014 s'inicia el contacte amb els veïns i veïnes del Barri St. Llorenç amb l'objectiu de treballar per la transformació i la millora de la qualitat de vida al barri. Aquest proces de canvi és l'anomenat REVIU EL BARRI emmarcat en el Projecte de Desenvolupament Comunitari (PDC) i que agrupa diferents accions en tots els àmbits comunitaris.

REVIU EL BARRI vol apropar-se a la realitat dels veïns i veïnes fent esment en la convivència, prevenir conflictes de convivència, sensibilització dels veïns i veïnes en tot allò que refereix al benestar del seu barri així com identificar

Amb aquest projecte intentem apropar-nos a la realitat de la convivència del barri, prevenir possibles conflictes de convivència, sensibilitzar els veïns i veïnes sobre la importància de que s’impliquin en el funcionament del barri i buscar de quines necessitats del barri pot responsabilitzar-se cada persona per tal de no deixar-ho tot en mans de l’Ajuntament. A més, intentem apropar a agents i professionals al barri així com també facilitar un canal de comunicació ja sigui amb l’Ajuntament o amb altres administracions i serveis. 

Funcionament

Reviu el barri” és el nom amb el qual s'identifica el Pla de Desenvolupament, portat pel grup motor, configurat per l’Associació de veïns del barri i l’ajuntament. S’han configurat dos grups de treball.

Els grups de treball són grups més nombrosos i estan oberts als veïns/es del barri amb la intenció que aquests participin en el procés i s'impliquin en el treball comunitari. Es reuneixen periòdicament i defineixen, organitzen i participen en les actuacions del barri. Cada grup té un portaveu, que fa d'enllaç amb l'Ajuntament. Hi ha 2 grups de treball:

  • Grup social i dinamització: s'encarrega de dur a terme les accions que contenen una vessant social orientada a gent gran, infància i joventut. També dinamitza l'activitat social i festiva del barri. En són exemples la festa del barri, dinars populars i les activitats esportives juntament amb l'Associació de veïns/es.

  • Grup de via pública: vetlla per la millora i manteniment de l'estat de la via pública del barri. 

Pujar al principi de la pàgina