Obrir/tancar men˙

Ajuntament de Sant SadurnÝ d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Cobert amb pluja14║C-8║C
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
 
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electr˛nic
PDC Sant Llorenš
Hist˛ria del barri

El barri Sant Llorenš estÓ situat al nord-est de St. SadurnÝ d'Anoia en un extrem del perÝmetre del municipi. Aquest barri sempre ha sigut acollidor dels moviment migratoris. Els primers es van iniciar als anys 60 acollint a famÝlies provinents del sud d'Espanya i, posteriorment, persones provinents, majoritÓriament, de pa´sos nord-africans. A resultat de les diverses migracions, ve´ns que marxen, altres que arriben des de diferents procedŔncies i situacions personals, ha derivat a una distÓncia entre ve´ns, poc coneixement entre ells, poca participaciˇ en els activitats o interessos i necessitats que presenta el barri... Molts d'ells, i els que han assentat arrels al barri, tenen un sentiment de pertinenša molt fort al barri i aquest xoca amb les persones nouvingudes que no acaben, o els costa, integrar-se. Aquest fet contribueix a quŔ la relaciˇ entre els diferents ve´ns/es del barri sigui tensa en alguns aspectes.

El barri no compta amb cap instalĚlaciˇ d'˙s municipal que faciliti el contacte amb els ve´ns/es i permeti treballar mÚs de aprop amb ells. 

Inici PDC

L'any 2014 s'inicia el contacte amb els ve´ns i ve´nes del Barri St. Llorenš amb l'objectiu de treballar per la transformaciˇ i la millora de la qualitat de vida al barri. Aquest proces de canvi Ús l'anomenat REVIU EL BARRI emmarcat en el Projecte de Desenvolupament Comunitari (PDC) i que agrupa diferents accions en tots els Ómbits comunitaris.

REVIU EL BARRI vol apropar-se a la realitat dels ve´ns i ve´nes fent esment en la convivŔncia, prevenir conflictes de convivŔncia, sensibilitzaciˇ dels ve´ns i ve´nes en tot all˛ que refereix al benestar del seu barri aixÝ com identificar

Amb aquest projecte intentem apropar-nos a la realitat de la convivŔncia del barri, prevenir possibles conflictes de convivŔncia, sensibilitzar els ve´ns i ve´nes sobre la importÓncia de que s’impliquin en el funcionament del barri i buscar de quines necessitats del barri pot responsabilitzar-se cada persona per tal de no deixar-ho tot en mans de l’Ajuntament. A mÚs, intentem apropar a agents i professionals al barri aixÝ com tambÚ facilitar un canal de comunicaciˇ ja sigui amb l’Ajuntament o amb altres administracions i serveis. 

Funcionament

Reviu el barri” Ús el nom amb el qual s'identifica el Pla de Desenvolupament, portat pel grup motor, configurat per l’Associaciˇ de ve´ns del barri i l’ajuntament. S’han configurat dos grups de treball.

Els grups de treball sˇn grups mÚs nombrosos i estan oberts als ve´ns/es del barri amb la intenciˇ que aquests participin en el procÚs i s'impliquin en el treball comunitari. Es reuneixen peri˛dicament i defineixen, organitzen i participen en les actuacions del barri. Cada grup tÚ un portaveu, que fa d'enllaš amb l'Ajuntament. Hi ha 2 grups de treball:

  • Grup social i dinamitzaciˇ: s'encarrega de dur a terme les accions que contenen una vessant social orientada a gent gran, infÓncia i joventut. TambÚ dinamitza l'activitat social i festiva del barri. En sˇn exemples la festa del barri, dinars populars i les activitats esportives juntament amb l'Associaciˇ de ve´ns/es.

  • Grup de via p˙blica: vetlla per la millora i manteniment de l'estat de la via p˙blica del barri. 

Pujar al principi de la pÓgina