Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Descobert32ºC-17ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 13.06.2022
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Festa dels Barris 2022, del 16 al 23 de juny
  • Els Barris tornen a la normalitat després de dues edicions marcades per la pandèmia
  • Divendres 17 se celebrarà el tradicional Rengle dels Confits

Sant Sadurní celebrarà del 16 al 23 de juny una de les cites més tradicionals del seu calendari festiu, la Festa dels Barris. Una edició que enguany torna a la normalitat després de dos anys marcats per la pandèmia i que finalitzarà per la Revetlla de Sant Joan.

Les Festes dels Barris són les més antigues que conservem i tenen la seva arrel en la celebració de la capvuitada de corpus. Comencen el dia de Corpus amb la festa del primer barri, i acaben una setmana després, amb el Rengle de l’últim. Tot i el creixement i la transformació viscuda a Sant Sadurní al llarg dels anys, la festa ha conservat sempre la tradició dels set barris, seguint el mateix ordre de celebració: Ajuntament (dijous), Sant Antoni (divendres), Montserrat (dissabte), Església (diumenge), Diputació (dilluns), Cavallers (dimarts) i Raval (dimecres).

Els Barris són una festa on una comissió de cada barri organitza els diferents actes i manté els tradicionals rengles. El barri de l'Ajuntament és qui obre les festes, i aquest dijous 16 de juny dispararem la tronada que donarà el tret d'inici dels Barris 2022.

Les tradicionals tronades donaran inici a cada barri i els castell de focs i els rengles amb la companyia de la Banda dels Barris, les mantellines, els bastons i clavells, seran un any més els trets d'identitat d'alguns dels barris, com les catifes de flors del barri Església. Cada barri compta també amb un munt d'activtats des de xocolatades, activitats familiars i tradicionals, música i balls.

Podeu consultar la programació de la Festa dels Barris 2022 al següent enllaç

 FESTA DELS BARRIS 2022 

Barris

Pujar al principi de la pàgina