Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Intervals de nuvolositat amb pluja escasa20ºC-7ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 11.07.2022
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Presentació del llibre "Marc Mir, memòria d'una vida" de Carme Ballesta, Antoni Romeu i Ramon Rovira
El van presentar dos dels seus autors acompanyats de l'Alcalde, la regidora de Cultura i una representant de la família

marc mir

Aquest dissabte es va celebrar a la Fassina de Can Guineu la presentació del llibre Marc Mir, memòria d'una vida, amb la presència de dos dels seus autors, Carme Ballesta i Toni Romeu, a més de l'alcalde de Sant Sadurní, Ton Amat, la regidora de Cultura, Marta Castellví, i Ernestina Torelló, besnéta de Mir, en representació de la família. 

Es tracta del darrer llibre editat per l'Ajuntament de Sant Sadurní, que s'havia de presentar l'any passat coincidint amb Sant Jordi però que es va ajornar a conseqüència de la pandèmia.

Els autors van tenir paraules de record cap a Ramon Rovira, qui va morir al 2019 quan ja havia iniciat els treballs d'investigació i de preparació d'aquest llibre que va ser encarregat a petició de la família i que ha comptat amb el suport de l'Ajuntament de Sant Sadurní. 

Durant la presentació es van projectar unes imatges inèdites d'un vídeo domèstic enregistrat per la família l'any 1990, quan els Mir encara vivien a la casa pairal de Can Guineu, que des de fa un parell d'any ha passat a ser de titularitat municipal. 

Nascut a Barcelona el 1851, Marc Mir heretà la casa de Can Guineu i va esdevenir un important propietari agrícola de Sant Sadurní i la comarca. Va desenvolupar també una important tasca en la vessant política a la Diputació de Barcelona. Alcalde de Sant Sadurní durant dos anys de 1881 a 1883, va morir l'any 1903 amb 52 anys. Se li reconeix la seva contribució en la lluita contra la plaga de la fil.loxera i la seva imatge és una dels característics gegantons dels Set Savis de Grècia, elements de la Festa de la Fil.loxera.

Pujar al principi de la pàgina