Plaça Ajuntament, 1. 08770 Sant Sadurní d'Anoia
Tel: +34 938 910 325 · Fax: +34 938 183 470
E-mail: ajuntament
El servei d'Igualtat de l'Ajuntament de Sant Sadurní i la Taula per a la Igualtat han organitzat un any més el programa d'activitats al voltant del 25 de novembre, Dia contra la violència masclista.
Tallers per a les dones que tenen cura d'altres persones; punts liles per la Festa Major i, com cada any, l'ofrena floral el #25N a les 12 en record de les víctimes de violència masclista "Contra la violència, una flor", amb la participació dels centres educatius, reivindicant #NiUnaMés; la Marxa lila a les 18:30h amb la participació de l'alumnat de cicles formatius, de l'entitat Banjara i del grup Tabalots; i en arribar a la plaça de l'Ajuntament, acte institucional i lectura del manifest a càrrec de la jove actriu sadurninenca Aina Picarolo.
Punts Liles La regidoria d'Igualtat treballa, amb la cooperativa Cúrcuma i els diversos serveis de l'Ajuntament, per la gestió dels punts Liles Feministes amb una mirada comunitària, interseccional i restaurativa i per l'abordatge de les violències sexuals en espais d'oci i en les diverses formes d'aplicació del Protocol municipal d'actuació contra la violència masclista i per mitjà de la campanya "Estimo com vull i qui vull",
Acabar amb la violència vers les dones
Posar fi a la violència de qualsevol tipus, entre elles la violència de gènere, és un dels temes prioritaris i un dels compromisos del servei d'Igualtat i d'Acció Social de l'Ajuntament, que el treballa al llarg de tot l'any.
Les Nacions Unides defineixen la violència contra les dones com qualsevol acte de violència de gènere que pugui tenir com a resultat un dany o sofriment físic, sexual, o psicològic per a la dona, així com les amenaces d'aquests actes, la coacció o la privació arbitrària de la llibertat, tant si es produeixen a la vida pública com a la privada. Aquesta definició prové de la Declaració per l'eliminació de la violència contra les dones, feta per l'Assemblea General de l'ONU el 20 de desembre de 1993; és un tipus de violència que pot ser exercida per atacants de qualsevol gènere, membres de la família o el mateix Estat i la principal característica és el fet que la víctima ho és únicament per la seva condició sexual. Actualment es tracta d'un tema de tractament prioritari en l'agenda política i social de la majoria de països desenvolupats.
El 25 de novembre va ser declarat Dia Internacional Contra la Violència cap a la dones, en la 1a Trobada Feminista de Llatinoamèrica i del Carib celebrat a Bogotá (Colòmbia) al juliol de 1981. En aquesta trobada les dones van denunciar la violència de gènere a l'àmbit domèstic, la violació i l'assetjament sexual per part dels Estats incloent la tortura i els abusos soferts per presoneres polítiques. El 25 de novembre commemora el violent assassinat de les germanes Mirabal (Pàtria, Minerva i Maria Teresa), tres activistes polítiques assassinades el 25 de novembre de 1960 a mans de la policia secreta del dictador Rafael Trujillo a la República Dominicana. Els seus cadàvers destrossats van aparèixer en el fons d'un precipici. Per al moviment popular i feminista de República Dominicana aquestes dones han simbolitzat històricament la lluita i la resistència.