Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Descobert40ºC-21ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 18.12.2023
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Visita d'obres a la Casa dels Avis, la pista de l'Ateneu i el camp de futbol
  • A la Casa dels Avis ja s'ha executat el 20% de l’obra, la part més complexa i lenta perquè inclou l'enderroc
  • Les obres de l’Ateneu ja estan a la seva fase final, es farà el lliurament en unes 3 setmanes
  • L’obra del camp de futbol preveu tenir enllestits els vestuaris i la graderia en tres o quatre mesos, mentre es torna a licitar la resta de fases

Divendres l'alcalde i regidor d'Urbanisme, Pere Vernet, acompanyat de la regidora d'Esports, Arantxa Molina; la d'Acció Social, Meritxell Borràs; la d’Administració General i Cultura, Marta Castellví i de diversos tècnics de l’Ajuntament van fer una visita a les obres de remodelació de la Casa dels Avis, de la pista exterior de l’Ateneu i del camp de futbol municipal.

Durant la trobada es va repassar l’evolució dels treballs que s'han dut a terme aquestes darreres setmanes, així com la planificació i calendari de l'actuació.

La Casa dels Avis

L’Alcalde va explicar «Es tracta d'una visita a les obres que van començar l’anterior mandat i de fer un repàs del que tenim sobre la taula: la primera és la Casa dels avis, una obra que porta executat el 20% del projecte, una intervenció necessària per adaptar la residència i que es du a terme intentant que els residents es vegin el menys afectats possible".

La Casa dels Avis ja té executat el 20% de l’obra, la part més complexa i lenta sobretot d’enderroc, que correspon a la primera fase. Passat festes es començarà la segona fase, que segons els tècnics municipals és més ràpida i senzilla d’executar.

Les obres van començar el mes de juny i la primera fase consisteix en la construcció dels futurs vestidors i dependències per al personal del centre, que s’ubiquen a l’antic Hospital. I al segon edifici de l'equipament l'actuació consisteix en la instal·lació d’un segon ascensor, que reforçarà l’accessibilitat i els circuits interns de mobilitat.

La pista de l’Ateneu

L’Alcalde va explicar que les obres de l’exterior de l’Ateneu ja estan a la seva fase final «Es farà el lliurament de l’obra en unes tres o quatre setmanes".

Aquesta intervenció s'inclou en la segona fase de remodelació de les instal·lacions esportives de l'Ateneu, amb un arranjament de la pista exterior per tal de dotar-la de les condicions adequades per a la pràctica esportiva i d'activitats, alhora s'ha millorat i embellit diversos espais del voltant. També s'ha aprofitat per eixamplar el carrer Josep Rovira, reforçant el doble sentit de circulació i desplegar una zona de vorera accessible, reduint la conflictivitat en la mobilitat i la convivència entre vehicles i vianants que es produeix en aquest tram.

Camp de futbol

Pel que fa a les obres del camp de futbol, Vernet va explicar que malgrat els problemes que han anat sorgint, en el termini de tres o quatre mesos s’acabarà la part de vestuaris i grades «La del camp de futbol és l’obra més complexa, s’ha vist afectada per la crisi dels preus a causa de la guerra d’Ucraïna i això ha fet que ens replantegem el procés d’entrega de l’obra. Optarem per una entrega parcial dels vestidors i després es licitarà de nou la resta de l’obra. Esprem que en tres o quatre mesos estarà acabada la part dels vestidors i la grada, que es podran utilitzar a través del camp de futbol, mentre nosaltres fe, la licitació de la part que ha quedat pendent».

Malgrat el contratemps, l’obra ha continuat avançant sense pausa des que van iniciar-se els primers treballs, l’agost del 2022, i també s’ha aprofitat la conjuntura per reorientar algunes actuació previstes al projecte que permetran millorar l’eficiència i sostenibilitat de la nova obra, com la reubicació de la sala de calderes a la zona de vestidors.

Podeu veure imatges de la visita al  Flickr de l'Ajuntament 

obres

Pujar al principi de la pàgina