Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Molt ennuvolat26ºC-11ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 22.04.2024
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Es presenta la 16a edició del Festival Poesia a les Caves
 • El festival comptarà enguany amb tres cites, els divendres 3, 10 i 17 de maig a les 20h
 • Nou poetes i poetesses recitaran els seus versos a les caves Recaredo, Giró i Giró i Gramona

El Festival Poesia a les Caves de Sant Sadurní arriba a la 16a edició enguany els divendres 3, 10 i 17 de maig a les caves Recaredo, Giró i Giró i Gramona, amb la participació de nou poetes i poetesses que presentaran i recitaran els seus versos. Les cites seran, com és habitual, a les vuit del vespre i l'accés és lliure. 

Aquest dilluns s'ha presentat la programació i el cartell del festival, en aquest ocasió a càrrec de la dissenyadora Maria Albiol, en un acte celebrat a la sala de plens de l'Ajuntament i que ha comptat amb la participació de l'alcalde, Pere Vernet, la regidora de Cultura, Marta Castellví, i el director i impulsor del festival, Santi Borrell. 

La regidora, Marta Castellví, ha valorat la fidelitat del públic de cada any i ha plantejat també la necessitat de persuadir nous públics i nous lectors: "Volem continuar sumant, amb la il·lusió dels inicis, per continuar comptant amb les persones que sempre ens acompanyen i amb l'objectiu d'apropar la poesia a la ciutadania, que els festival sigui la porta d'entrada a aquest gènere literari perquè es llegeixi poesia tot l'any". La regidora també ha destacat el fet que la poesia estigui vinculada al cava "un any més seguim confiant en el format del festival, que té segell propi, també pels espais on té lloc" i ha agrait la feina de totes les persones i empreses que el fan possible". 

Per la seva banda Santi Borrell ha destacat que "La poesia està vivint un moment àlgid, però s'ha de treballar per la creació de lectors, la creació d'estructures i de nous públics. Aquest és un dels objectius del festival".
Borrell ha repassat la trajectòria dels diferents autors que passaran pel festival i ha explicat que en aquesta ocasió s'ha reduït a tres sessions "que han guanyat en intensitat". També ha aprofitat per agrair la feina d'Alonso Castellanos, que durant aquests quinze anys ha dissenyat el cartell i ha estat molt vinculat al festival des dels inicis.

La dissenyadora, Maria Albiol, ha fet una breu explicació de la creació del cartell, basat en les tonalitats de la terra i les vinyes del Penedès.

I finalment l'alcelde, Pere Vernet, ha reivindicat la trajectòria del Poesia a les Caves "Tenim el públic i tenim el compromís de persones com el Santi. És fàcil fer un festival un o dos anys, el difícil és persistir. Tenim un festival consolidat, una aposta clara de l'Ajuntament, hi hagi el govern que hi hagi i que esperem que perduri, perquè ha portat grans figures de la poesia i ha apostat fort pel talent local. La Cultura ha de ser tot l'any i a Sant Sadurní està passant i això és molt bo".

Poesia a les Caves 2024

 • Divendres 3 de maig. Caves Recaredo  (Cr. Tamarit, 10)
  Amb Sònia Moll, Xavier Zambrano i Santi Borrell
 • Divendres 10 de maig. Caves Giró i Giró (Cr. d'en Montaneri Oller, 5)
  Amb Laia Carbonell, Raquel Santanera i Maria Sevilla
 • Divendres 17 de maig. Caves Gramona (Cr. indústria, 36-38)
  Amb Raquel Casas, Lídia Gazquez i Anton Ferret

Tots els Recitals començaran a les 20.00h i després de cada sessió es podran comprar els llibres dels autors.

 Imatges al Flickr 

Poesia a les caves presentacio

 

Pujar al principi de la pàgina