Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Núvols alts26ºC-8ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 01.06.2016
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Presentació del Festival EVA: narració i tradició oral del 10 al 19 de juny
Sant Sadurní serà l'epicentre d'aquest festival el cap de setmana del 10 al 12
Presentació EVA 1

Del 10 al 19 de juny, l’EVA Penedès esdevindrà la major mostra d’espectacles basats en la narració i la tradició oral contemporània organitzada en terres catalanes i, enguany, amb Sant Sadurní d’Anoia com a epicentre d’aquesta 12a edició.  La Capital del Cava, amb el desig de convertir-se també en la Capital de la Narrativa, concentrarà entre els dies 10 i 12 de juny, 9 espectacles per a públic adult i públic familiar.

Aquest dimarts la directora del festival, Jordina Biosca, acompanyada per la regidora de Cultura de l'Ajuntament Montse Medall i per Marcel Casellas, director de la Cobla Catalana dels Sons Essencials, espectacle inaugural i el de més gran format del festival, van presentar l'EVA a la pastisseria Cal Carafí de Sant Sadurní, un dels col·laboradors de l'esdeveniment. Medall va fer una mica d'història de la vinculació de l'Ajuntament amb el Festival, destacant l'aposta que es fa des de la regidoria per iniciatives que acosten la cultura a la gent: “Nosaltres amb això pretenem créixer, juntament amb el festival, apostant pel territori, apostant per la Cultura, apropant-la a tothom i fomentant sobretot la participació activa, amb aquest cas dels sadurninencs, obrint espais singulars i desoneguts per la majoria i d'aquesta manera també obrint Sant Sadurní al Penedès i al país".

La  programació de l’EVA Penedès 2016 la composen 38 propostes repartides en 10 municipis de la comarca: Sant Sadurní, Torrelavit, la Granada, Sant Pere de Riudebitlles, Les Cabanyes, Gelida, Sant Pere Molanta, Vilafranca del Penedès, Sant Quintí de Mediona i Santa Margarida i els Monjos. La 12a edició de l’EVA comptarà amb 12 espectacles per públic adult, 12 familiars o per a tots els públics, 2 cursos de formació de lectura en veu alta i 8 sessions de lectures vinculades amb EVA354 com el Forum Obert i les lectures del voluntariat.  Com ja és tradició, l’EVA segueix apostant pels escenaris insòlits com ara cases abandonades, cementiris, cisternes, restaurants, patis i places.

La peculiaritat de l’EVA rau en esdevenir una aparador d’espectacles de narració oral de present, tots ells amb un únic fil conductor i pal de paller, la narrativa i l’oralitat, escortada en diverses ocasions d’acompanyaments musicals. I com cada any, a tots els espectacles del Festival EVA s’oferiran pomes per al públic que ho desitgi.

La directora del festival, Jordina Biosca, va reivindicar el concepte de modernitat vinculat a la cultura popular i la necessitat de trencar estereotips; i va defensar que la cultura és respectuosa encara que sigui transgressora, que tot és susceptible de ser un espai escènic i que la Cultura és un bé pel qual la ciutadania ha de voler invertir: “Que partim de la tradició oral no vol dir que reproduim allò que es feia, sinó que adaptem allò que es feia i ho fem segons els gustos i les necessitats del segle XXI. El que volem és que la gent se'ns acosti, que s'arrisqui a veure aquest tipus d'espectacles, ja que encara que siguis d'anar al Sònar no vol dir que no et puguin agradar aquest tipus de formats. S'han de poder fer aquestes combinatòries absolutes. Perquè el plaer per la Bellesa és universal”.

Com cada any, del 3 al 5 de Juliol, l’EVA es desplaçarà fins al municipi de Pradell de la Teixeta, al Priorat. El que fins ara era el germà petit s’ha convertit en el germà mitjà de l’EVA, una trobada artística que seguirà oferint al públic la mateixa línia de programació de l’EVA ubicant els espectacles en indrets insòlits i singulars del municipi. Qui donarà el tret de sortida, però, serà el nounat germà petit de l’EVA, el Festival EVA Gurb, que en una sola jornada, el 5 de Juny, oferirà 7 espectacles per a públic adult i familiar.

El Festival EVA enguany també s’adhereix a la celebració del 700 aniversari de Ramon Llull i al 100 aniversari del naixement de l’escriptor gal·lès Roald Dahl.

Podeu obtenir tota la programació i informació al web del Festival www.enveualta.com
Presentació EVA 2
Pujar al principi de la pàgina