Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Poc ennuvolat23ºC-6ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 30.01.2023
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Presentació del llibre «100 anys de futbol a Sant Sadurní d´Anoia»
Llibre 100 anys de futbol
L'acte, celebrat aquest divendres al celler de la Fassina, va comptar amb la participació de l'autor, Toni Romeu, a més de l'alcalde, Ton Amat; la regidora de Cultura, Marta Castellví, i Toni Cruces, president de la UE Sant Sadurní

Divendres el celler de la Fassina de Can Guineu es va omplir per assistir a la presentació del llibre «100 anys de futbol a Sant Sadurní d’Anoia» editat per l’Ajuntament de Sant Sadurní a través de la regidoria de Cultura, i que fa un recorregut per l’evolució d’aquest esport i dels clubs de la vila, a través de relats, anècdotes i imatges.

El recull ha anat a càrrec de l’historiador Toni Romeu, que va reconèixer les dificultats per recollir informació i material històric per elaborar el llibre i va agrair la cessió de fotografies, entrevistes amb persones vinculades a l’entitat i aportacions de testimonis que han permès reconstruir la història i acabar el llibre.

«Em van proposar la possibilitat de fer un llibre ja que s’acostava la data del seu centenari. Vaig poder confirmar que els orígens se situaven al voltant dels anys 20. Ràpidament vaig dir que sí però el que no sabia era que l’entitat no disposava d’arxius, material ni fotografies, més enllà de quatre objectes que són els que es conserven a l’arxiu. Tampoc la federació de futbol disposava de documentació d’aquells primers anys 20 perquè s’havien cremat els seus arxius. Així que l’inici no va ser fàcil».

«Aquest és un llibre sobre la història del futbol a la vila, ja que en aquests cent anys van aparèixer altres clubs de futbol que ajuden a explicar la UE Sant Sadurní avui en dia. En els inicis existien el Sant Sadurní i el Noia. Tot i conviure poc, no s’entenen un sense l’altre per la rivalitat que va existir entre les dues entitats durant molts anys».

L’acte va comptar també amb la participació de l’alcalde, Ton Amat; la regidora de Cultura, Marta Castellví, i el president de la UE Sant Sadurní, Toni Cruces. Tots ells van agrair la col·laboració de Serveis Mèdics Penedès en l'edició del llibre i la seva contribució en el foment de la cultura i l’esport a la vila.

Ton Amat va afirmar que «aquest club és una de les entitats més actives i longeves de la vila, que forma part de la vida de milers de sadurninencs. Estem molt contents que aquest llibre hagi vist finalment la llum malgrat les dificultats. Vull agrair la gran col·laboració i comprensió de la Unió Esportiva Sant Sadurní durant aquesta fase d’obres al camp de futbol. No ha estat fàcil però creiem que poder estrenar i gaudir d’unes noves instal.lacions és una bona manera d’acabar el centenari de l’entitat».

També s’hi va afegir Marta Castellví, que va dir «la Unió Esportiva Sant Sadurní és una de les entitats més implicades en la pràctica de l’esport a la nostra vila, i ha esdevingut una de les peces fonamentals per explicar el prestigi i la posició que té el futbol al nostre municipi».

Toni Cruces, president de la Unió Esportiva Sant Sadurní, va assegurar que «Celebrem 100 anys de futbol a la vila i 50 anys del primer equip femení. Això ha estat gràcies al treball i l’esforç de moltes persones. El llibre ha estat una feina molt gran, d’un any, i em quedo sobre tot amb la recuperació de les vivències i l’emoció i passió  amb que moltes persones relataven les seves experiències amb el futbol i el club».

Amb aquest acte culmina la programació de celebracions i activitats amb motiu del centenari de la Unió Esportiva Sant Sadurní

Pujar al principi de la pàgina