Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Núvols alts36ºC-18ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
 
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
28 de maig
Dia de la salut de les dones

La història del Dia Internacional d'Acció per la Salut de les Dones es remonta al V Encuentro Internacional de Mujer y Salud a San José, Costa Rica, el maig de 1987. La intenció era fer visible la desigualtat de les dones en termes de salut, fent públiques les seves demandes i el compromís de les administracions per afavorir-les.
La Red de Salud de Mujeres Latinoamericanas y del Caribe (RSMLAC), va proposar de crear un dia d'acció mundial per la salut de les dones. D'aquesta manera s' establí que cada 28 de maig es commemorés a cada país, amb movilitzacions i demandes per la nostra salut.

 PROGRAMA D'ACTES SETMANA DE LA SALUT DE LES DONES 2018

Per la OMS (Organització Mundial de la Salut) la Salut és el complet benestar físic, mental i social, i no solament l'absència d'enfermetat. Per tant, s'ha de vetllar per aconseguir proporcionar a les persones la millor qualitat de vida a la que puguin aspirar. Històricament s'ha accedit a l'avenç mèdic a través d'un model masculí, posteriorment generalitzat al femení. Actualment, l'evidència científica demostra que existeixen diferències de gènere entre els homes i les dones en quant a la salut, i que cal fer estudis tenint en compte aquesta variable per tal de garantir la prevenció, la major precisió en el diagnòstic i la igualtat de drets de les dones a ser ateses i tractades eficientment per les seves problemàtiques.

Cartell salut donesSalutdonessalutdones2015
salutdones2014salutdones2013salutdones12
salutdones2011salutdones2010salutdones2009
salutdones2008salutdones2007salutdones2007

 

Pujar al principi de la pàgina