Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia

Cerca al web
 ESP | ENG | FRA
Molt ennuvolat26ºC-11ºC
Segueix-nos al Facebook Segueix-nos al Youtube Segueix-nos al Twitter Segueix-nos a Instagram
Publicació 26.04.2021
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Torna el Poesia a les Caves, del 7 al 28 de maig
  • El festival arriba a la 13ena edició reivindicant la poesia catalana, viva, també femenina i professional així com el el cava i el territori. 
  • Poetes i poetesses recitaran la seva obra a les caves Jaume Giró i Giró, Codorniu, Recaredo i al Pati de Can Guineu. Fonpinet acollirà la sessió de poesia infantil
  • Tots els actes requereixen inscripció prèvia i s'adaptaran a les mesures COVID19

Del 7 al 28 de maig Sant Sadurní acollirà de nou el Festival Poesia a les Caves, una iniciativa impulsada pel poeta sadurninenc Santi Borrell i la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Sant Sadurní i que l'any passat no es va poder dur a terme a causa de la crisi sanitària.

La d'enguany és la 13ena edició d'un festival consolidat que cada divendres de maig farà vibrar la poesia en la penombra de les caves, en aquesta ocasió amb una novetat: la darrera de les sessions tindrà lloc al Pati de Can Guineu, un espai que a partir de finals de maig es convertirà en un punt neuràlgic de les activitats de la vila.

Totes les sessions seguiran estrictament les mesures COVID19 i caldrà demanar cita prèvia. En breu podreu accedir als formularis d'inscripció.

Un any més el cartell l'ha dissenyat l'artista sadurninenc Alonso Castellanos.

Sessions amb cita prèvia

Els recitals es faran els divendres 7, 14, 21 i 28 de maig a les 20h; el divendres 21 també s'ha programat una sessió  de Poesia infantil a les caves, a càrrec dels infants participants al Taller de Poesia Infantil realitzat a la Biblioteca.

7 de maig Cava Jaume Giró i Giró amb Lola Miquel, Ester Xargay i Santi Borrell . Informació i inscripcions (obertes)

14 de maigCodorniu amb Vicenç Llorca, Nati Soler i Víctor Verdú.  Informació i inscripcions (obertes)

21 de maigRecaredo amb Rosa Maria Arrazola, Carles Figueras i Marta Pérez Sierra.  Informació i inscripcions  (A partir del 12 de maig)

Poesia infantil a Cava Fonpinet  a càrrec dels infants del Taller de Poesia infantil de la Biblioteca Ramon Bosch de Noya.  Informació i inscripcions (obertes)

28 de maig

El Pati de Can Guineu amb Biel Barnils, Miquel Cartró i Antoni Clapés.  Informació i inscripcions (A partir del 12 de maig)

La poesia, escoltada i llegida

Aquest dimecres l'alcalde de Sant Sadurní, Josep Maria Ribas, i la regidora de Cultura, Marta Castellví, juntament amb el director del festival, Santi Borrell i representants de les caves Jaume Giró i Giró, Codorniu, Recaredo i Fontpinet han presentat el cartell del festival.

L'alcalde i la regidora han agraït l'esforç de totes les persones que faran possible aquest esdeveniment cultural en una iniciativa de col·laboració público-privada que aposta per la Cultura, malgrat les circumstàncies. Aquest any s'han incorporat a la iniciativa Codorniu i Fontpinet, mentre que Jaume Giró i Giró i Recaredo ja fa anys que aposten per la poesia a les caves.

I tal i com ha explicat el director del Festival, Santi Borrell: "Reivindiquem la poesia catalana que és la poesia en llengua catalana, la poesia viva, portant als propis poetes que llegeixen la seva obra. Una forma per conèixer com són, com parlen, com es mouen i com llegeixen els seus poemes, una forma molt clara per entendre els seus poemes. Un recital de poesia té aquesta dimensió: obra poètica, forma de llegir la seva obra i presència física".

Borrell ha explicat la voluntat d'apostar per poetes i poetesses en actiu, des d'una òptica d'estils diversos i pels poetes del territori "ja que el Penedès és una regió de grans poetes. Aquest festival també vol reivindicar el paper de la dona, de la creació femenina, amb una presència destacada".

També ha posat èmfasi en la necessitat de professionalitzar el sector, per tal que les persones que escriuen puguin viure de la creació, així com en la necessitat que les administracions públiques i institucions apostin decididament per la cultura: "La poesia catalana ha de ser valorada com una professió, ha de ser valorada de forma adequada, per les institucions públiques i privades, per les administracions i per les pròpies editorials".

Un dels objectius del festival és també la promoció de la lectura, per la qual cosa l'obra dels autors es podrà adquirir durant les sessions del festival, per tal que els versos que ressonin a la profunditat de les caves els divendres es puguin assaborir després amb calma a cada casa.

PROGRAMA POESIA A LES CAVES 2021

presentacio poesia a les caves

Més imatges al Flickr

Pujar al principi de la pàgina